Annonce
Leder For abonnenter

Dagens leder: Hvorfor skal vi vente på bro-analyse?

Hvorfor kan vi ikke hurtigst muligt få en analyse af en tredje bro over bæltet? Der er lavet strategiske analyser af de andre mulige østdanske broer - Fyn til Als og over Kattegat - der er i spil. Hvis et argument for at vente med at løse trængslen her er, at man skal se det i sammenhæng med de andre bromuligheder, hvorfor skal vi så her vente på en analyse?

Som PLUS abonnent får du adgang til flere hundrede PLUS-historier. Nyheder, baggrunde, analyser, interviews, portrætter og kommentarer. Den bedste lokale dækning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for en reform af hele den måde, vi forebygger, behandler og rehabiliterer patienter på

Læserbrev: Presset på sundhedsvæsenet går ud over både patienter og personale. Patienterne får en dårligere behandling, og personalet lider af mistrivsel og udbrændthed. Sundhedsministeren har tilført midler til ansættelse af 1000 ekstra sygeplejersker, som desværre ikke findes i dag, men skal uddannes over mange år. Ligeledes er manglen ikke kun begrænset til sygeplejersker, men omfatter andre personalegrupper, ikke mindst læger, hvor manglen på speciallæger er særlig kritisk inden for visse specialer som psykiatri og neurologi bl.a. Vi mangler en løsning her og nu - ikke om 5-10 år. Vores sundhedsvæsen har brug for en reform snarest, ikke en strukturel reform, men en reform af hele den måde, vi forebygger, behandler og rehabiliterer patienter på. Denne opgave bliver en af den nuværende regerings største forpligtelser, som de absolut er nødt til at levere på. Et eksempel kunne være bedre brug af telemedicinsk hjemmemonitorering ved ældre, skrøbelige, multisyge borgere, der muliggør en opsnapning af en begyndende forværring i et meget tidligt stadium. Dette skal suppleres af en optimering og opjustering af kommunale akutfunktioner og almen praksis, så denne begyndende forværring kan håndteres af hjemmesygeplejersker og praktiserende læger i sin spæde start, og en indlæggelse i sidste ende kan undgås.

Annonce