Annonce
Leder

Dagens leder: Kom til debat om demokrati uden medier

Annonce

Hvorfor skal vi betale for at læse artiklerne på frdb.dk eller i papiravisen? Jeg har ikke brug for at abonnere på en avis - jeg får mine nyheder i mit Facebook-feed.

Sådanne meldinger er der ikke langt imellem i vores branche.

Først og fremmest kræver kvalitets-journalistik uddannede journalister, der formår at skille snot fra skæg og ikke blot agerer ukritiske mikrofonholdere for især magthavere. Ligesom al anden arbejdskraft på overenskomst og ordentlige forhold kræver det en indtægt.

Det kan godt være, at man på Facebook suser ned over forskellige nyheder, men hvor mange af dem klikker man reelt ind på for at sætte sig ind i, hvad der står i artiklen? Langtfra alle - men derfor kan man jo godt kaste en kommentar ind i debatsporet alene ud fra en overskrift.

Vi lever heldigvis i et demokrati, hvor vi borgere har et væld af muligheder for at få vore nyheder. Og vi bryster os gerne i skåltaler af, at i Danmark har vi en fri presse - en af grundpillerne i demokratiet. Men hvad sker der, hvis der bliver længere mellem de journalistiske medier?

Hvis Fredericia Kommune alene havde sociale platforme at dele information til borgerne - om køb af Voss-grunden, overskud/underskud på budgettet eller konsekvenser af en storbrand på havnen - ville borgerne så føle, at de gik til kommunal- eller folketingsvalg på et fuldt oplyst grundlag?

Facebook stiller mig bekendt ikke politikere til ansvar for deres beslutninger i Fredericia Byråd - hvorfor de siger ja eller nej til et nybyggeri på Skovhavegrunden i Erritsø. Eller følger op på op- og nedture i det lokale erhvervsliv.

Vi er heldigvis langt fra det scenarie både lokalt og på landsplan. Men dagbladet vil gerne sammen med biblioteket og gymnasiet invitere til debat om, hvad det betyder for demokratiet, hvis journalistiske medier forsvinder. Indløs en gratis billet på bibliotekets hjemmeside - vi ses torsdag den 20. februar på Fredericia Gymnasium.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce