Annonce
Leder

Dagens leder: Tag et pusterum i krisetider - husk at kigge op

Vi skal tillade os selv at mærke lidt af den varme og glæde, verden også byder på.

Annonce

I denne tid er hovedet ekstra begravet i telefonen, computerskærmen og fjernsynet. Coronakrisen raser i Danmark, og vi forsøger alle at følge med i hjælpepakker, status på indlagte og smittede. Verdenssituationen. Når statsministeren toner frem på skærmen, er gaderne øde. Jeg bemærkede de stille gader i tirsdags. Men hvor tit kigger vi op i løbet af dagen?

Kalenderen siger marts, og foråret er over os. Fuglene kvidrer i kor, solens stråler varmer, og kulden bider stadig i kinderne. På træerne er knopperne ved at skyde. Himlen er blå, græsset grønnere – og humøret burde være højere. Men vi er alle påvirket af corona.

Pludselig bekymrer man sig over en snue, der før Covid-19 ville være affærdiget med et ”pyt”, og ”det er bare en årstidsbestemt forkølelse”. I år er intet som det plejer, og bekymringsnæven i maven vokser, for hver dag der går og i takt med, at situationen bliver værre og værre. Det er som stilhed før stormen.

Journalisterne arbejder - som så mange andre faggrupper - hjemmefra. Vi sidder med hovedet begravet i computeren, og efter endt arbejdsdag strækker vi nakken og kigger op. Dagen er gået forbi os, uden at vi har bemærket det.

Min udsigt fra hjemmekontoret er fabelagtig. Men jeg glemmer at kigge op og ud. Jeg kan se den blå himmel, en familie trodser den kølige blæst. Åbner jeg vinduet, kan jeg høre fuglene kvidre i stereo. Solens stråler varmer gennem vinduet, og de dominerer mere og mere, jo tættere på middag vi kommer. Skærmbilledet bliver sværere at se. Jeg irriteres. Jeg glemmer at nyde solen. Det skal jeg huske - det skal vi huske. Vi skal tillade os selv at mærke lidt af den varme og glæde, verden også byder på.

Selvom tilværelsen for mange føles uendelig uoverskuelig, og bekymringer hober sig op, skal vi huske at kigge op. Ret ryggen. Træk vejret ned i maven, luk øjnene og mærk solen. Nyd varmen, den blå himmel. Fuglenes kvidren. Og for en stund tillad dig selv at mærke forårets komme, der førhen har gjort os glade helt ind til marven. Vi kommer ud af det her. Sammen. Men hver for sig.

Husk at kigge op, Danmark. Der er lys i mørket.

Hverdagen er fyldt med corona. Vi har alle virussen inde på livet på den ene eller anden måde. Men her er en velment opfordring til at huske at stoppe op, kigge op. Foto: Kathrine Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce