Annonce
Kolding

Daginstitution er lukket i flere dage efter smitte

Det er kun den ene afdeling af Engsøens Børnehus, der har været åben i denne uge. Den ene lokation lukkede for alt andet end nødpasning, efter at to børn i lørdags fik positivt svar på deres coronatest. Institutionen genåbner tidligst torsdag. Foto: Mette Mørk
Annonce

Lunderskov: En stor del af Engsøens Børnehus i Lunderskov har været lukket ned de første dage i denne uge og genåbner tidligst på torsdag for alt andet end nødpasning. Det er coronasmitte, der er årsagen til lukningen af den ene af institutionens to lokationer.

Smitten har ramt to børn, der går på hver sin stue, og som begge fik positivt testsvar i lørdags.

Børnene var senest i daginstitutionen sidste mandag. Normalt går man kun 48 timer tilbage, når man skal vurdere, hvem der har været tæt på en smittet og dermed er en nær kontakt, som skal sendes hjem i isolation og til test.

Men i forbindelse med de to smittetilfælde fra Engsøens Børnehus har man fra Kolding Kommunes side valgt at gå med livrem og seler og sende alle de børn og ansatte hjem, der havde været i kontakt med de to børn sidste mandag.

Det oplyser børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson og tilføjer, at vurderingen sker, efter de smitteudbrud, der har været på to skoler og i en vuggestue i Kolding på det seneste.

38 børn og 15 ansatte er vurderet til at være nære kontakter, og derudover bliver seks medarbejdere, der ikke er nær kontakt til de smittede, screeningstestet forebyggende - det vil sige, at de kun skal testes en enkelt gang.

Der er endnu ikke kommet nogen meldinger om, at nogen af de hjemsendte er testet positive for corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

69-årig lungepatient brugte seks timer på at få tid til en coronavaccination - regionen forklarer, hvad der gik galt

Annonce