Annonce
Læserbrev

Dagtilbuddenes normering afhænger af ferienormeringen

Annonce

Læserbrev: Hvis du som forælder ønsker en god normering i dit barns dagtilbud, så er der ekstra god grund til at være opmærksom på ferieperioderne. For det er her, at du selv har muligheden for at forbedre eller forringe normeringen i dit barns pasningstilbud.

Hver gang at du som forældre skal give vuggestuen eller børnehaven besked på, om dit barn kommer i fx vinterferien, så er det værd lige at gøre sig umage. Det kan nemlig være fristende blot at tilmelde sit barn pasning, fordi der kan være lang tid til ferieperioden, eller fordi man måske ikke har fået aftalt med sin arbejdsgiver eller bedsteforældrene, om børnene har mulighed for at blive hjemme fra dagtilbud.

Hver gang der er tilmeldt børn til behovsåbent, er der pædagoger og medarbejdere, der bliver kaldt på arbejde og ikke selv får muligheden for at holde ferie. Dette er grundlæggende fint, idet behovsåbent i dagtilbud er en nødvendighed for de familier, der har brug for at arbejde i de perioder, hvor flertallet af danskerne holder fri.

Problemet ligger derimod i at rigtig mange børn, der er tilmeldt behovsåbent, alligevel holdes hjemme. Konsekvensen bliver, at rigtig mange varme pædagoghænder er på arbejde i ferieperioderne, og de skal så i stedet afspadsere eller holde ferie på andre tidspunkter, hvor alle børn er tilstede i deres dagtilbud.

Børnene har et lige så stort behov for ferie, som voksne har. Men de har også behov for en god normering. Så husk at gøre jer umage med ferieplanlægningen – det vil gavne jeres børn og normeringen hele året.

Kristina Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce