Annonce
Erhverv

Samtidig med lukning af fabrik: Danfoss køber grund på 50.000 kvadratmeter i Kolding

Mens Danfoss er ved at lukke fabrikken på Albuen i Kolding har industrigiganten sikret sig, at den kan udvide i Kolding, hvis det bliver aktuelt. Koncernen har købt 50.000 kvadratmeter ved siden af det Danfoss Campus, som man er ved at bygge på Marsvej i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Mens den nuværende fabrik i Kolding er ved at lukke, og produktionen flytter til Polen, har Danfoss nu købt et jordstykke på 50.000 kvadratmeter et andet sted i Kolding, hvis man på et tidspunkt vil udvide produktionen.

Kolding: Selvom Danfoss lukker sin fabrik på Albuen i Kolding ved udgangen af 2021, og den store fabrik er sat til salg for 69 millioner kroner, så har industrigiganten ikke sagt farvel til Kolding.

Danfoss bygger netop nu et "Danfoss Campus" på Marsvej til 250 kontorfolk, og på et tidspunkt kan det være, at industrigiganten igen skruer op for produktionen i Kolding.

Danfoss har i hvert fald sikret sig, at man har muligheden, efter virksomheden har købt et jordstykke på 50.000 kvadratmeter af kommunen ved Marsvej til 3,8 millioner kroner.

- Grunden er købt med det formål, at vi eventuelt kan udvide på et senere tidspunkt. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Mikkel Thrane, der er pressechef i Danfoss, og som ikke har yderligere detaljer om, hvorfor Danfoss har købt grunden.

Danfoss meddelte i starten af 2020, at virksomheden ville lukke fabrikken på Albuen, og det var samtidig farvel til 335 stillinger. I stedet flyttes produktionen til Polen.

Danfoss forklarede lukningen af Danfoss-fabrikken på Albuen med, at den ikke er egnet til den "avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og airconditioning komponenter".

Annonce

250 ansatte i Kolding

Samtidig med at Danfoss offentliggjorde planen om at lukke produktionen i Kolding, fortalte virksomheden, at omkring 100 funktionærer på fabrikken skulle flyttes til Marsvej i Kolding, og det er her, at Danfoss har sikret sig muligheden for at kunne udvide.

Det nye "Danfoss Campus" på cirka 5200 kvadratmeter på Marsvej smelter sammen med det tidligere Sondex-domicil. Danfoss købte i 2016 Sondex, og i forbindelse med udvidelsen bliver Sondex-bygningen også ombygget.

Campussen bliver arbejdssted for cirka 250 ansatte. Der sad i forvejen cirka 70 Danfoss-ansatte på adressen, derudover kommer der 80 ansatte fra Vejle, og så kommer der cirka 100-110 ansatte fra fabrikken på Albuen.


Grunden er købt med det formål, at vi eventuelt kan udvide på et senere tidspunkt. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt.

Mikkel Thrane, pressechef i Danfoss


Ved den nye campus bliver der også anlagt et udviklingscenter mellem kontorbygningen og fabrikken, der huser Danfoss Sondex, og dermed kan Danfoss-koncernen udvide markant i Kolding, hvis det skulle blive aktuelt.

Men hvis Danfoss skulle beslutte sig for at udvide i Kolding, skal der første flyttes rundt på mange tons jord. Ifølge udbuddet er der store niveauforskelle fra nord til syd på grunden. Forskellen er på cirka 11 meter fra det nordøstlige til det sydvestlige hjørne af grunden, og udgifterne til en eventuel terrænregulering er indregnet, da mindsteprisen blev fastsat til 76 kroner per kvadratmeter i det offentlige udbud. Danfoss har derfor betalt 3,8 millioner kroner for at sikre sig jorden til at kunne udvide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce