Annonce
Kultur

Danmark i et cocktailglas

Mathias Daa Løfquist med sin sommerfavorit: En Dannebrog, der med sin røde væske og sit hvide skum er som Danmark i et glas. Foto: Axel Schütt
Hyldeblomst, jordbær og gin udgør hovedingredienserne i denne sommerfavorit fra Mathias Daa Løfquist, barchef hos Atrium på Hotel Royal.

Rød-hvid: Danmark i et glas.

Sådan beskriver Mathias Daa Løfquist, der er barchef og bartender hos Atrium på Hotel Royal i Aarhus, sin favoritcocktail.

Den er udviklet i samarbejde med folkene fra Gastromé og har netop ramt cocktailkortet hos Atrium.

- Hos Atrium har vi otte signaturcocktails, som vi selv har udviklet og bygget op fra bunden, fortæller Mathias Daa Løfquist.

Dannebrog, som cocktailen hedder, består af en lang række ingredienser, men de vigtigste er hyldeblomst og jordbær. Derudover finder man blandt andet koglesirup og gran.

Og det er ikke tilfældigt, at den lige præcis bærer navnet Dannebrog.

- Vi har valgt råvarer, man kan finde i den danske natur. Men særligt jordbær og hyldeblomst er også noget, der er meget karakteristisk for Danmark, siger Mathias Daa Løfquist.

Derudover leder cocktailen med sin røde-hvide farve tankerne hen på det danske flag.

Annonce

Serie: Sommerdrink til varmen

Avisen Danmark har bedt en række bartendere om deres bedste drink til sommeren, og de cocktailkyndige fortæller historien om drinken og serverer opskriften, inden serien slutter med redaktionens bud på en klassiker. God fornøjelse med shaker og isterninger i sommervarmen.

Brug gode råvarer

Unikt for en Dannebrog er, at der er så mange hjemmelavede ingredienser i. Hos Atrium er alle former for sirupper, eddiker og olier nemlig hjemmelavet. I cocktailen finder man også Slow Sloe-gin fra århusianske Njord og single barrel-bourbon.

To typer alkohol, der ifølge Mathias Daa Løfquist komplementerer hinanden og de øvrige ingredienser i cocktailen.

- Det er en frisk og meget sommerlig cocktail, der også er nem at drikke, siger Mathias Daa Løfquist, der mener, at cocktailen sagtens kan drikkes af både mænd og kvinder - selv om den røde farve og lidt søde smag nok appellerer mest til kvinder.

- Men der er også masser af syre og friskhed i, forsikrer han.

Cocktailen bliver bedst, hvis du laver den af helt friske råvarer, og det er derfor med eksempelvis at udnytte de danske jordbær, mens de er i sæson.

- På Atrium vil vi gerne gøre det så naturligt som muligt og bruge de gode råvarer, siger Mathias Daa Løfquist.

Du vil derfor som gæst også opleve, at cocktailkortet skifter løbende.

Er du blevet nysgerrig, kan du spørge efter en Dannebrog hos Atrium, Hotel Royal, Store Torv 4, i Aarhus, så længe sæsonen varer - eller give dig i kast med at lave den selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce