Annonce
Læserbrev

Dannebrog, frikadeller og politisk korrekthed: Hvad foregår der egentlig?

Eller vi kan spise dem i hemmelighed for nedrullede gardiner eller måske kalde dem libanesiske falafler - det er nok det mest korrekte.

Læserbrev: Mine forældre havde en flagstang og flagede, når nogen havde fødselsdag, sølvbryllup eller andre mærkedage.

Min mor stegte frikadeller, og vi spiste dem med velbehag - det gør vi i øvrigt stadig.

Jeg har ikke en flagstang og står derfor ikke i fare for at anstøde nogen ved at hejse Dannebrog.

Og mit lille, falmede flag på fod kan jeg stille lidt diskret for ikke at virke provokerende eller hoverende, når et barnebarn eller min kone har fødselsdag.

Jeg er 65 år, og jeg har aldrig før tænkt over, at mit lille flag kunne være et problem.

Hvad foregår der egentlig?

Hvad angår frikadellerne, kan vi jo undgå at stege dem, hvis vinden bærer over mod naboen - alene duften kan jo støde ham.

Eller vi kan spise dem i hemmelighed for nedrullede gardiner eller måske kalde dem libanesiske falafler - det er nok det mest korrekte.

Kunne også undskylde dem med, at vores franske bulldog elsker frikadeller. Den er jo også født i Danmark og kan da heller ikke selv gøre for det og må oven i købet leve med ikke at være en gadehund fra Grækenland.

I øvrigt er han lys i pelsen, uha, han er en slem lille hund.

Altså, når nogen i det her land, oven i købet med pæredanske navne og afstamning, udstiller vores flag og vores frikadeller som nationalisme og ren symbolpolitik, har Dannebrog vist brug for lidt mere end bare et tillykke med de 800 år.

Annonce
Bent Wedel. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce