Annonce
Trekantområdet

Dansere fra hele landet fylder Vejles gader

Truppen One Week Dance Company består af frivillige professionelle dansere fra hele landet, der årligt siden 2018 har tilbragt en uge sammen for at dyrke deres fælles passion. I år går turen til Vejle. PR-foto
Interesserede kan melde sig til en guidet tur lørdag den 11. juli fra parkeringshuset Trondur. Forbipasserende kan også få glæde af dansen.
Annonce

Vejle: I næste uge fylder dansere Vejles gader og stræder. Her kommer One Week Dance Company til byen.

Truppen består af frivillige professionelle dansere fra hele landet, der årligt siden 2018 har tilbragt en uge sammen for at dyrke deres fælles passion.

Lene Bonde står bag. Hun er leder af danselinjen på Dansk Talentakademi i Holstebro, hvor hun også underviser på balletskolen.

- Jeg startede kompagniet for at styrke det danske dansemiljø og for at hjælpe nye dansere med at møde deres kommende kollegaer. Det, jeg selv manglede, da jeg begyndte, siger Lene Bonde.

Annonce

Synlige og skjulte indslag

Men danserne danser ikke bare for sig selv. De vil gerne have publikum på. Interesserede kan derfor melde sig til en guidet tur lørdag 11. juli fra parkeringshuset Trondur.

Der er seks ture med 45 minutters interval, og den første begynder klokken 12.

- Så bliver man guidet rundt i Vejle, hvor man ud over dans møder musik og poesi, forklarer Lene Bonde.

One Week Dance Company samarbejder med Bryg Coffee House og de unge poeter, som indimellem bruger caféen som mødested og scene.

- På ruten vil nogle af indslagene være meget synlige. Andre vil være mere skjulte. Turene vil være til glæde for de tilmeldte, selvfølgelig, men også for alle andre i byen, da forbipasserende ikke kan undgå at lægge mærke til vores tilstedeværelse, forklarer hun.

Annonce

Parres med musikere

Truppen mødes mandag til workshop. Her parres danserne i grupper med en musiker, og sammen har de til opgave at lave en forestilling, og det er den, der skal vises om lørdagen.


Jeg har faktisk aldrig søgt penge hos en kommune, men de var bare så søde, da jeg ringede og spurgte til kulturpuljen. Så derfra har vi fået et stort tilskud.

Lene Bonde, initiativtager


Musikerne kommer fra Holstebro, hvor danserne holdt til sidste år.

- Vi havde en researchdag over forestillingen i 2019, og resultatet blev så sindssygt fedt. Derfor gør vi det igen bare over en uge, siger initiativtager Lene Bonde.

Hun har flere gange været i Vejle for at jagte gode steder at danse.

- Forestillingerne kommer til at høre til Vejle, for de er stedspecifikke. De er bygget op om stedet, siger hun.

Annonce

Tilskud fra kommunen

Valget faldt på Vejle af flere grunde. Byen er fantastisk smuk, mener Lene Bonde, og derudover gjorde en lokal danser, Nicolai Fjeldsted, hende opmærksom på, at byen er glade for kulturelle arrangementer. Det viste sig at være rigtigt.

- Jeg har faktisk aldrig søgt penge hos en kommune, men de var bare så søde, da jeg ringede og spurgte til kulturpuljen. Så derfra har vi fået et stort tilskud, siger Lene Bonde og hylder de lokale kræfter:

- Udover poeterne fra Bryg og Nicolai Fjeldsted, så får vi hjælp fra Xenariet og ikke mindst Grejsdalens Efterskole. Vi skulle have boet et andet sted, som desværre blev aflyst. Så vi er dybt taknemmelige for, at efterskolen sprang til for et par dage siden.

Der er 90 billetter til lørdagens guidede tur. De er gratis og kan bestilles på byrum7100@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce