Annonce
Fredericia

Dansk Byggeri vurderer kommunerne: Fredericia blev nummer 61 ud af 98

Dansk Byggeri har netop offentliggjort sin årlige erhvervsklimaundersøgelse. Den viser, at Fredericia Kommune ryger to pladser længere ned ad listen og lander som nummer 61. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Dansk Byggeri har netop offentliggjort årets erhvervsklimaundersøgelse, som for Fredericia Kommunes vedkommende næsten er status quo.

Fredericia Kommune går to pladser tilbage fra en placering som nummer 59 sidste år til 61 i 2020 ud af de 98 danske kommuner. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Hermed placerer Fredericia sig sammen med Esbjerg, der ligger nummer 59 i år, i den mindre erhvervsvenlige del af Danmarkskortet ifølge Dansk Byggeri.

Annonce

Esbjerg er sammen med Vejle rutsjet over tyve pladser ned af ranglisten siden sidste år.

- Sydjylland har brug for, at kommunerne på alle tænkelige måder skruer op for erhvervsvenligheden, så vores virksomheder har de bedste betingelser for at skabe vækst og lokale arbejdspladser. Særligt set i lyset af coronakrisen er det nødvendigt, at vi arbejder sammen om at holde gang i hjulene, og jeg vil gerne kvittere for, at kommunerne for eksempel har fremrykket både betalinger og byggeprojekter. Jeg håber, at kommunerne også vil bruge analysen til at finde ud af, hvor de kan skrue op for erhvervsvenligheden. Det gælder ikke mindst store kommuner med mange virksomheder og arbejdspladser som Esbjerg og Fredericia, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen i pressemeddelelsen.

Den mest erhvervsvenlige kommune ifølge Dansk Byggeri er Favrskov Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce