Annonce
Erhverv

Dansk Energi vil gå forrest med åbenhed i selskaber

- Generelt i samfundet er der et ønske om en øget transparens i forhold til aflønning for bestyrelsesposter og direktørstillinger, siger direktør Lars Aagaard fra Dansk Energi. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Forbrugerne skal kende bestyrelsesvederlag og direktørlønninger i energiselskaberne, mener Dansk Energi i kølvandet på flere sager.

Energiselskaber: Forbrugerne skal vide, hvad de betaler for til bestyrelser og direktioner i energiselskaberne. Der er millioner på spil, men flere af de store selskaber ønsker ikke at oplyse, hvordan midlerne fordeles mellem direktion, formænd og bestyrelser.

Det viste avisen Danmarks rundringning til selskaberne og en gennemgang af deres årsrapporter.

Men sådan skal det ikke være, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Energi, og en af de 15 anbefalinger til god selskabsledelse handler specifikt om åbenhed over for honorarer og løn.

Der skal være gennemsigtighed og åbenhed i energiselskaberne, når det gælder direktørlønninger og bestyrelsesmedlemmers aflønning. Energiselskaberne skal gå foran med god selskabsledelse, hvis det står til Dansk Energi.

Annonce

Der skal være gennemsigtelighed og åbenhed i energiselskaberne, når det gælder direktørlønninger og bestyrelsesmedlemmers aflønning.

Lars Aagaard, adm. direktør for Dansk Energi
Knud Steen Larsen var centrum for skandalen i energigiganten Ewii. Arkivfoto

Hul på anbefalinger

Trekantområdets store energikoncern Ewii A/S har allerede taget forskud på anbefalingerne i kølvandet på mediestormen over selskabet - der kostede selskabet både direktør og formand.

Det kom frem, at direktør Knud Steen Larsen havde fået flere bonusser udbetalt i kraft af sin lønaftale, og samtidig fik han et gyldent håndtryk af ukendt format, da bestyrelsen valgte at sige farvel til den magtfulde direktør. Det vakte kritik blandt både repræsentantskabsmedlemmer og forbrugere, ligesom det udløste kritik, at formand Steen Dahlstrøm havde kunnet hæve omkring 160.000 kr. i diæter oven i sit formandsvederlag på omkring 200.000 kr.

Steen Dahlstrøm er fortid som bestyrelsesformand i kølvandet på problemerne og uroen i Ewii. Foto: Robert Wengler

Hul på anbefalinger

Vederlag og diæter har Ewii A/S valgt at være åbne om og følger dermed anbefalingerne fra Dansk Energi.

Sværere ser det ud hos Ewiis kolleger i SE Energi. Her har man ikke hidtil ønsket at oplyse, hvordan vederlagene fordeler sig.

Avisen Danmark har ifølge kilder fået oplyst, at formandshonoraret i SE er på godt 400.000 kr. plus diæter på mellem 1800 og 3600 kr. per møde. Selskabet opererer med to næstformænd, som hver modtager godt 200.000 kr.

Hos Dansk Energi lægger man op til øget åbenhed.

- Generelt i samfundet er der et ønske om en øget transparens i forhold til aflønning for bestyrelsesposter og direktørstillinger. Det kan vi alle se og høre i den offentlige debat, hvor både virksomhedsdirektørers og chefredaktørers lønninger debatteres, siger direktør Lars Aagaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

Annonce