Annonce
Fodbold

Dansk fodbold har en ny målfarlig angriber på vej

Alexander Ammitzbøl bringer Danmark foran 1-0 uden chance for den norske keeper. Foto: Peter Leth-Larsen
Køge-drengen Elias Sørensen fra Newcastle scorede i begge U20-landskampe i Horsens og kan være en ny Jon Dahl Tomasson i landsholdssammenhæng.
Annonce

Horsens: Dansk fodbold har ventet forgæves i syv år på at finde en ny målfarlig angriber til A-landsholdet, men nu kan han være på vej.

Elias Sørensen, bare 20 år, scorede i begge U20-landskampe i Horsens, og han kan være en ny Jon Dahl Tomasson, der er dansk fodbolds rekordmålscorer med 52 mål.

Elias Sørensen er fra Køge og spiller nu i Newcastle - to af stationerne i Jon Dahl Tomassons karriere.

- Det var svært i starten som eneste dansker i et fremmed land, men nu går det fint. Jeg er flyttet sammen med en englænder, og jeg blev topscorer på U23-holdet med 20 mål, så nu er jeg blevet rykket op i førsteholdstruppen, forklarede Elias Sørensen.

Han var på pletten, da det danske U20-landshold tabte 3-2 til Norge, selv om han kun fik 20 minutter på banen.

- Jeg har Rajko Lekic og Steen Knudsen til at hjælpe mig, og jeg har store ambitioner. Jeg er kun årgang 1999, så jeg kan spille på U20-landsholdet også næste år. Mit mål er at komme med på det nye U21-landshold, men jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå mig i Newcastle. Det afhænger helt af, hvilke angribere de køber. Jeg ved kun, at Ron Don var første-angriber i den forløbne sæson, og jeg ved, at det handler om at sparke bolden i kassen, når man får chancen. Det er det, jeg bliver bedømt på, sagde Elias Sørensen.

Danmark-Norge 2-3 (1-1)

U20-landskamp, Casa Arena Horsens.

Mål: 1-0 Alexander Ammitzbøl (18.), 1-1 Dennis Tørset Johansen (32.), 1-2 Birk Risa (58.), 1-3 Olaus Skarsem (71.), 2-3 Elias Sørensen (81.)

Advarsler: Rafik Zekhini, Norge (22.), Magnus Wørts, Danmark (39.), Luka Racic, Danmark (86.)

Danmark: Oscar Hedvall, Silkeborg, Mads Roerslev, Vendsyssel, Frederik Ibsen, Silkeborg, Simon Trier, Viborg, Daniel Anyembe, Esbjerg, Gustav Marcussen, Lyngby (Jacob Sørensen, Esbjerg, 45.), Nicklas Strunck, FC Nordsjælland (Luka Racic, Brentford, 45.), Magnus Häuser, HB Køge (Jens Odgaard, Sassuolo, 45.), Magnus Wørts, HB Køge (Jeppe Okkels, Silkeborg, 68.), Jakob Johanneson, HB Køge (Mark Brink, Esbjerg, 68.), Alexander Ammitzbøl, AGF (Elias Sørensen, Newcastle, 76.).

Norge: Kjetil Haug, Vålerenga, William Sælid Sell, Mjøndalen, Tord Johnsen Salte (Viking Stavanger), Odin Bjørtuft (Odd), Birk Risa (Odd), Magnus Grødem (Ull Kisa), Martin Vinjor (Kongsvinger), Olaus Skarsem (Ranheim), Lars Olden Larsen (KFUM), Rafik Zekhnini (Twente), Dennis Tørset Johnsen (Heerenveen).

Tilskuere: 266

Annonce

Fem mål til de 266 tilskuere

Danmark fik en ønskestart, da AGF's Alexander Ammitzbøl blev spillet fri og bankede bolden i mål efter 18 minutter.

Ikke alle 266 tilskuere jublede. Der var nemlig en stor delegation norske tilskuere blandt dem.

Norge fik udlignet efter 32 minutter ved Dennis Tørset Johansen fra Heerenveen efter et gennemspillet mønsterangreb.

Alexander Ammitzbøl fik en kæmpechance efter 49 minutter, men brændte, og så scorede Birk Risa fra Odd til 2-1 på straffespark, begået af Simon Trier fra Viborg, efter 58 minutter.

Det blev 3-1 ved Olaus Skarsem fra Ranheim efter 71 minutter, men danskerne sluttede kampen bedst.

Elias Sørensens mål til 3-2 faldt efter 81 minutter, og et minut senere fik Jens Odgaard fra Sassuolo en kæmpechance, som han brændte på det skammeligste.

Kampen igennem havde Danmark flere store chancer. I starten var det Alexander Ammitzbøl fra AGF og Gustav Marcussen fra Lyngby, der var farligst.

Annonce

Blandede bolcher

- Jeg er træt af at tabe, men den danske indsats var langt bedre mod Norge end i fredagens kamp mod Island, sagde den danske landstræner Lars Knudsen.

- Vi fik spillet bygget meget bedre op, men vi gav målene for nemt væk, dels et straffespark, som vi aldrig burde have lavet, og et langskud, der blev rettet af.

- Der var gode præstationer, men der var også spillere, som vi fik set, og som mangler en del i at komme i betragtning og er længere væk fra U21-landsholdet. Jeg savnede også især i slutfasen, at individualister trådte i karakter, så set over to kampe var det en pose blandede bolcher, sagde den danske træner.

Jens Odgaard, der var et superfund i Lyngby for et par år siden, skuffede i begge kampe.

- Jens Odgaard var skadet det meste af efteråret, men fik debut i Serie A hos Sassuolo i foråret. Han har dog spillet alt for få kampe, og det er årsagen til, at han stadig mangler en del, sagde Lars Knudsen.

Danskerne jubler over den ene af de to scoringer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Mads Bech på tribunen

Mads Bech, der var udtaget til U20-truppen, men meldte fra, var på plads på tribunen.

- Det var ikke nogen god kamp, men jeg synes, Norge var heldig med to mål, dels et langskud, der blev rettet af, dels et dumt straffespark, sagde han.

Han skal møde i Brentford igen 24. juni og går til behandlinger i Aarhus, så han er helt klar til at starte træningen sammen med holdkammeraterne igen.

Nordmændene jublede over sejren.

Norge har netop været til VM for U20-landshold i Polen.

- Vi havde ikke en eneste af spillerne fra VM i Polen med i Horsens, så indsatsen og resultatet var helt okay for os, sagde den norske teammanager Geir-Inge Heggested.

Der var som altid flere opkøbere på plads på tribunen, bl.a. Tommy Møller Nielsen fra Manchester United, Ove Flindt Bjerg fra Borussia Mönchengladbach og Peder Knudsen fra Silkeborg. Desuden var svenske IFK Norrköping repræsenteret.

Bedste danske spiller var Daniel Anyemba fra Esbjerg og Nicklas Struck fra FC Nordsjælland.

Der var som altid opkøbere på plads på tribunen, bl.a. Tommy Møller Nielen fra Manchester United, her sammen med den ene af sine tvillingsønner, Ove Flindt Bjerg fra Borussia Mönchengladbach og Peder Knudsen fra Silkeborg. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce