Annonce
forside

Danske Beredskaber: Vi har brug for handling fra politikerne

Danske Beredskaber håber, at politikerne vil tage stilling til, om ældre bygninger i højere grad skal leve op til nye og bedre krav angående brandsikkerheden.

Brandsikkerhed er utrolig vigtigt, og derfor er der brug for handling, mener Danske Beredskaber.

Det er vigtigt, at det ikke bare bliver ved snakken, når transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) vil forbedre brandsikkerheden i alle kommuner.

Det mener Danske Beredskaber, efter at Ole Birk Olesen tirsdag var kaldt i samråd om en sag, hvor tre ældre kvinder mistede livet i en brand på et plejecenter i Norddjurs Kommune.

På samrådet fortalte ministeren, at han vil skabe et overblik over situationen og blandt andet sende et såkaldt hyrdebrev til de kommunale institutioner for at sikre brandsikkerheden.

Men allerede i 2015 udsendte ministeriet et lignende brev til kommunerne, og det får Danske Beredskaber til at understrege vigtigheden af, at der sker noget denne her gang.

- Hvis der virkelig skal ske noget, er der behov for, at der kommer noget handling. For brandsikkerheden er utrolig vigtig, siger Jacob Christensen, der blandt andet er tovholder for Danske Beredskabers Netværk Forebyggelse, i en pressemeddelelse.

På samrådet fremlagde Ole Birk Olesen en undersøgelse, der konkluderer, at sikkerheden ikke var i top på plejecentret i Norddjurs Kommune.

Kommunen havde tilsyneladende fået dispensation fra nogle af brandsikkerhedsreglerne, da den lå ved siden af en brandstation.

Men Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber, undrer sig over, at bygninger i dag kun skal leve op til de krav, der var, da de blev bygget.

- Det kan undre, at et plejehjem fra starten af 1970'erne blot skal leve op til de krav, der var dengang, det blev bygget, siger han.

Derfor opfordrer Danske Beredskaber politikerne til at overveje, om ældre bygninger i højere grad skal leve op til nye og bedre krav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bestyrelsesmedlem i Venstre: Fredericias borgmester forgylder familien

Læserbrev: Ved kommunevalget 21. november 2017 fik den nuværende 42-årige socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard ca. 9000 personlige stemmer. Hvordan har han så forvaltet den enorme tillidserklæring, som alle andre steder end i bananrepublikker burde mane til rettidig omhu og retskaffen ydmyghed? Ja, døm selv! Som leder af konstitueringen efter valget fik borgmesteren sørget for sin familie. Det hedder sig, at et enigt byråd tildelte borgmesterens søster Susanne Bjerregaard Mørch posten som formand for det vigtige senior/handicap-udvalg til trods for, at hun var helt ny og uerfaren. Økonomisk skønnes formandsposten at være væsentligt over en potentiel bagatelgrænse sat af Ankestyrelsen, idet vederlaget udgør 17 pct. af borgmesterens løn, altså ca. 170.000 kr. årligt. Det udvalg, som søsteren blev formand for, har på bare et budgetår genereret et kæmpe millionunderskud, som har givet chokbesparelser på budget 2020. Under valgkampen blev borgmesterens hustru, Lotte Cederskjold, ansat som chefjurist i ADP, der driver erhvervshavnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Jacob Bjerregaard er qua sit offentlige hverv som borgmester automatisk næstformand i bestyrelsen. ADP er nedsat af byrådet, og dermed er næstformandsposten yderst magtfuld. Det hedder sig, at der ikke er noget at komme efter, da det var et rekrutteringsbureau, som fandt borgmesterens hustru bedst egnet. Da borgmester Bjerregaard tidligere af Ankestyrelsen har fået en påtale for en tilsvarende sag, er jeg på Fredericias vegne dybt bekymret. Borgmester Bjerregaard har det objektive ansvar for, at Fredericia Kommune administreres efter lovens hensigter - basta. Derfor er Ankestyrelsen anmodet om at agere på sin tilsynspligt med Fredericia Kommune. Jeg forventer, at borgmester Bjerregaard forsvarer sig med, at det var et samlet og enigt byråd og dermed de facto. Den udlægning er for mig et ikke-efterprøvet postulat. Jeg er af den opfattelse, at flere byrådsmedlemmer, heriblandt garvede og retskafne socialdemokrater, nok ville have sat spørgsmålstegn ved borgmesterens søsters kompetencer som ny og uerfaren, hvis borgmester Bjerregaard, som loven foreskriver, ikke selv havde siddet ved bordenden og styret uddelingen af den økonomisk lukrative udvalgspost til søsteren.

Annonce