Annonce
Sport

Danske brystsvømmere er semifinaleklar ved EM

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Både på herre- og damesiden var der dansk succes i de indledende heats i 100 meter brystsvømning.

Fredagens indledende heats ved kortbane-EM i Glasgow gav et positivt udbytte for flere danske svømmere.

Særligt i brystsvømning var der succes, da det blev til semifinalepladser på både herre- og damesiden efter de indledende heats i 100 meter bryst.

Hos herrerne svømmede Tobias Bjerg sig sikkert videre til semifinalen. På tværs af de indledende heats satte han den femtebedste tid. Derfor skal han i aktion igen fredag aften.

I kvindernes 100 meter brystsvømning blev det til to danske semifinalepladser. Josefine B. Pedersen og Matilde Schrøder svømmede sig videre, da de satte 15.- og 17.-bedste tid i de indledende heats.

Schrøders semifinaleplads reddes af, at hver nation kun må have to semifinalister. Da der både var tre russere og tre italienere i top-16, var en 17.-plads derfor alligevel nok til en semifinale.

17-årige Thea Blomsterberg og 15-årige Clara Rybak-Andersen formåede ikke at svømme sig videre til semifinalerne, der afvikles fredag aften.

Der var også dansk succes i kvindernes 200 meter butterfly.

Helene Bach satte den tredjebedste indledende tid og svømmede sig direkte i finalen, der svømmes fredag aften. Regitze Gaard svømmede sig til gengæld ikke i finalen.

På holdplan blev fredagens indledende heats også vellykket set med danske briller. Julie Kepp Jensen, Jeanette Ottesen, Emily Gantriis og Emilie Beckmann sikrede en finalebillet i 4 x 50 meter fri. Den finale afvikles også fredag aften.

I herrernes 50 meter fri gik Mathias Rysgaard og Rasmus Nickelsen ikke videre fra de indledende heats. Sidstnævnte satte ellers personlig rekord.

Det blev heller ikke til avancement for Victoria Bierre i 200 meter rygsvømning. Hun blev nummer 16 i de indledende heats, hvor der var otte finalepladser på spil.

Fredag aften skal Pernille Blume desuden i aktion i finalen i 100 meter fri.

Kortbane-EM er det mindst prestigefyldte af de store mesterskaber. Flere af Danmarks bedste svømmere - eksempelvis Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer - deltager ikke i mesterskabet. Ved OL næste år svømmes der på langbane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce