Annonce
Danmark

Danske kommuner på tur til Tour de France: Sådan ser det ud i Danmark om to år

Belgierne har grebet ud efter Tour de France. Hele landet, især Bruxellles, er i disse dage pakket ind i tour-symbolik. Om to år er det Danmarks tur. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Danske kommuner er draget på studietur til de første etaper af Tour de France. Om to år står de med ansvaret for afviklingen.
Annonce

Tour de France: Overalt i Belgien, ikke mindst i hovedstaden Bruxelles, har dette års Tour de France sat sit aftryk. Det skyldes ikke almindeligt tourhysteri, men den omstændighed, at belgierne lægger asfalt til de første tre etaper af dette års udgave af Tour de France.

Det har fået fem danske kommuner, København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg, til at drage til Belgien og det nordlige Frankrig. Her studerer de meget nøje detaljerne, dels i selve løbsafviklingen, dels i det kolossale planlægningsarbejde, der ligger forud.

Årsagen er, at de fem kommuner om to år er involveret i de tre første etaper af touren til den tid.

Dette år åbnede touren med to etaper, der involverede Bruxelles, men en delegation fra Vejle rykkede ud i det belgiske land og så, hvad de skal tage højde for om to år.

- Det har været meget lærerigt, for selv om vi selvfølgelig vidste i forvejen, at dette er stort, så kan vi efter bare få timers ophold i Belgien se, at der venter os et kæmpe arbejde, det være sig logistik og planlægning i selv små detaljer, siger projektchef i Vejle Kommune Paw Bro Larsen til avisen Danmark.

- Det har været meget lærerigt, for selv om vi selvfølgelig vidste i forvejen, at dette er stort, så kan vi efter bare få timers ophold i Belgien se, at der venter os et kæmpe arbejde, det være sig logistik og planlægning i selv små detaljer.

Paw Bro Larsen, projektchef i Vejle Kommune

Annonce

Festlige arrangementer

Vejle-delegationen besøgte søndag også den sydlige belgiske tour-by Bience, hvor vejlenserne sammen med repræsentanter fra Roskilde tog de lokale forberedelser i øjesyn.

Ved at overvære de første etaper får de danske besøgende et indblik i, hvad et værtskab indebærer.

- Det er ikke kun selve løbsafviklingen, det er også de festlige arrangementer i dagene op til og efter tour-feltet har passeret. Det spiller en lige så stor rolle som selve løbet, siger Paw Bro Larsen.

Eksempelvis har Bruxelles' gader, bygninger, forretninger og trafikstationer de seneste dage været præget af touren. Store dele af bymidten har været afspærret, fan-zoner er opbygget, og store processioner med musik og flagsvingning farer gennem byen.

Den er på alle måder pakket ind i Tour de France-symbolik og er præget af store sikkerhedsforanstaltninger, dels i form af militærpersonel, dels ved tilstedeværelse af talstærkt politi, der er kaldt ind fra hele Belgien.

- Kun få af os aner noget som helst om Bruxelles, vi har bare fået en post hver især, og her skal vi sørge for, at alt foregår sikkert og trygt, siger en af de tilkaldte betjente.

Nyborg og Sønderborg Kommuner har lagt deres besøg tirsdag i den franske by Nancy, som deler de to danske byers rolle som målby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce