Annonce
Fredericia

Datacenter kræver ekstra vandrensning

Et 1000 kvm stort vandrensningsanlæg skal opføres i forbindelse med centralrenseanlægget på Røde Banke, viser afgørelse om vvm.

Fredericia: Der skal opføres et 1000 kvadratmeter stort vandrensningsanlæg på Røde Banke i forbindelse med Googles store datacenter-anlæg i Prinsessens Kvarter.

Vandrensningsanlægget etableres i tilknytning til centralrenseanlægget.

Det tekniske vandrensningsanlæg vil blive placeret på Røde Banke fem kilometer fra datacentret og der vil desuden blive etableret en tilstødende underjordisk pumpestation. Processen skal være med til at formindske datacentrets forbrug af drikkevand, som leveres af Trefor Vand.

Kølevand er en væsentlig faktor i et megadatacenter som det, der er på tegnebrættet i Taulov. Serverne udvikler en masse varme, og derfor forudsætter driften konstant nedkøling.

Nedkøling sker ved hjælp af vandkøling via køletårne.

Teknikken er, at når vandet har været brugt til køling af serverne i datacentrene, vil det blive returneret i en mere koncentreret form til Røde Banke. Her vil der i vandrensningsanlægget blive udskilt urenheder i det tekniske vand, før vandet pumpes videre til køletårne på grunden.

Restprodukterne fra renseprocessen vil indgå i centralrenseanlæggets produktion.

Der vil blive benyttet teknisk vand fra Fredericia Spildevand som supplement til processen, da der mistes vand ved fordampningskølingen.

Vand til nedkølingsprocessen vil blive generet i det centrale vandkøleanlæg, som placeres i bygningen med de mekaniske installationer. Vandkøleanlægget vil blive forsynet med drikkevand fra Trefor Vand, for at garantere, at den korrekte temperatur bliver opretholdt på alle tidspunkter.

Når først anlægget kan levere teknisk vand, vil drikkevandsforsyningen kun blive brugt til generel brug i administrationsbygningen, men vil dog stadig være forbundet som en back-up-løsning til køling.

Bemærkning i svar fra ansøger til Fredericia Kommune
Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce