Annonce
Erhverv

DB Schenker udvider byggeri med 20 procent: Forventer cirka 150 ansatte fra januar 2022

DB Schenkers kommende terminal og kontorbygning i Kongens Kvarter. Illustration: DB Schenker
Første spadestik til ny terminal skulle være taget mandag. Markeringen er udsat på grund af coronasituationen, men byggeriet går i gang som planlagt.

Taulov: 1. januar 2022 vil DB Schenkers nye kontor og terminal stå klar til brug i Kongens Kvarter.

Første spadestik skulle være taget mandag, men med udviklingen i antallet af smittede med corona i hovedstadsområdet og Odense, hvorfra mange af deltagerne ville komme, blev det besluttet at droppe den officielle markering for at undgå at risikere at sprede eventuel smitte.

Men byggeriet er så småt gået i gang i denne uge. Det fortæller administrerende direktør i DB Schenker Henrik Dam Larsen.

Annonce

- Og så følger vi ufortrødent de planer, der er lagt for byggeriet, fortæller han.

DB Schenker købte sidste år en grund på knap 90.000 kvadratmeter i Kongens Kvarter 2 af Fredericia Kommune. Dengang var planen at opføre en terminal med plads til 68 porte til lastbiler med mulighed for senere udvidelse.


Vi havde lavet en option på at udvide med 20 procent på grunden, men vi har valgt at gøre det hele på en gang. Vi kan se, vi får behov for udvidelsen ret hurtigt.

Henrik Dam Larsen


På grund af efterspørgsel har logistikvirksomheden besluttet allerede nu at udvide byggeriet med omkring 20 procent. Derfor bygger DB Schenker en terminal på godt 7200 kvadratmeter med 82 porte.

- Vi havde lavet en option på at udvide med 20 procent på grunden, men vi har valgt at gøre det hele på en gang. Vi kan se, vi får behov for udvidelsen ret hurtigt, forklarer Henrik Dam Larsen.

Dertil kommer kontorbygning og terminalkontor foruden parkeringspladser.

Vil ansætte flere

Terminalen er en cross dock-terminal, hvilket betyder, at det ikke er et lager men en gennemstrømsterminal. Godset skal altså flyttes ud og ind i en lind strøm.

- Terminalen vil køre 24/7, alle ugens dage, hele året. Vi har 430 andre terminaler i Europa, og distributionen kører hele døgnet i de  39 lande. Vores internationale biler kører lidt ligesom busser - hvad enten der er passagerer eller ej. Vores princip er, at godset skal flytte sig i den rigtige retning hele tiden. Det er forskellen på os og den klassiske måde at distribuere på, uddyber Henrik Dam Larsen.

Om byggeriet

Grunden er 89.410 kvm.

Terminalen bliver 7.270 kvm. og får 82 porte.

Desuden opføres kontorbygning på 2600 kvm. og terminalkontor på 500 kvm.

Der bliver 160 skrivebordspladser, 72 parkeringspladser til lastbiler og 200 parkeringspladser til personbiler.

Hovedentreprenør er 5E Byg A/S fra Odense. Orbicon WSP er rådgivende ingeniører, mens Skala Arkitekter står for tegningerne.

Terminalen i Taulov bliver et knudepunkt for den nordiske trafik og får daglige afgange og ankomster til 39 lande i Europa hver dag, ligesom virksomheden også vil levere sø- og lufttransportydelser.

DB Schenker samler størstedelen af sine vestdanske aktiviteter i nybyggeriet og flytter de fleste af sine ansatte i Kolding og Aarhus til Taulov. Men der bliver også brug for nye ansigter i virksomheden.

- Vi bliver cirka 150 mennesker i Taulov, så vi kommer til at skulle ansætte folk. Vi bliver næsten månedligt flere i øjeblikket, fortæller han.

Annonce

Bygger bæredygtigt

DB Schenker har valgt, at DGNB-certificere byggeriet for at koble bæredygtighed med bundlinjen. En DGNB-certificering er en bæredygtighedscertificering, hvor byggeriet bliver bedømt ud fra en række kriterier - blandt andet indendørs luftklima.

- Det betyder blandt andet, at vi i stedet for at bruge fossile brændstoffer, har investeret i varmepumper til op- og nedkøling, forklarer Henrik Dam Larsen.

Selvsagt koster en sådan certificering mere end traditionelt byggeri, men direktøren mener, det er en god investering.

- Jeg mener, det er et stort konkurrenceparameter, slår han fast.

DB Schenker bygger 82 porte til lastbiler foruden en kontorbygning og et terminalkontor. Det står klar 1. januar 2022. Illustration: DB Schenker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce