Annonce
Erhverv

De arbejder med rigtige penge: EUX-talenter opbygger rigtige virksomheder

Cecilie Madsen fra Campus Vejles EUX talenthold synes, det er spændende at arbejde med at starte en webshop, hvor der bliver købt rigtige varer for rigtige penge, som uddannelsen stiller til rådighed. Foto: Leif Baun
I Nordplusprogrammet mødes danske og finske studerende og laver ægte web-shops med indkøbte varer, der skal sælges.
Annonce

Vejle: Ægte forretning med rigtige penge.

Det er alvorlige sager, de studerende på Campus Vejles EUX-talentlinje arbejder med. De får nogle tusind kroner af skolen, køber varer og opbygger en webshop, så de kan komme af med varerne igen. Uddannelsen arbejder gerne med entreprenørskab og joint ventures over landegrænser, så projektet udvikles i samarbejde med finske studerende fra Gradia i Jyväskylä, der ligger midt i den sydlige halvdel af Finland.

- Det er helt nyt, vi har ikke prøvet det før. Eleverne skal selv bygge websider, vælge betalingsløsninger og drive aktiviteterne. Det er et led i at give de studerende kompetencer, før de kommer ud i virkeligheden, fortæller Lilian Holm, der er leder af Campus Vejles praktikcenter.

Det er fedt, her er mange ting, der kan bruges til noget i fremtiden. Mit engelsk er blevet bedre, og så vil jeg have et andet syn på siden og holde øje med, hvordan den er lavet, næste gang jeg går ind på en webshops hjemmeside.

Cecilie Madsen

Annonce

En tur i løvernes hule

Hun suppleres af underviser og tovholder på første år af EUX-uddannelsen, Pernille Møller Nielsen:

- Vi vil gerne det praksisnære samarbejde med virksomhederne, så de studerende ikke bliver skræmte af praktikken. Vi hører nogle gange, at de unge kan være lidt virkelighedsfjerne.

- Det er faktisk derfor, at vi i starten af uddannelsen opfordrer de unge til at bruge 10 minutter dagligt på at følge med i nyhederne, tilføjer Lilian Hansen.

De unge mennesker skulle først diskutere sig frem til, hvilke produkter de ville handle med, Her var der gode råd fra skolen om, at det skal være noget, der har en lav stykpris og ikke er så skrøbeligt, at det kan blive skadet i forsendelse. Som eksempel på valgte produkter kan nævnes kabelbeskyttere, der forhindrer, at kabler til opladning af mobiltelefoner mv. knækker. Et andet produkt er camera covers, som kan bruges til at skyde en klap for webkameraer på pc'ere, mobiltelefoner og andet udstyr, hvorfra man kan frygte, at kameraet kan bruges til udspionering.

- Det er også nyt for eleverne. Da vi fortalte dem om det, kunne vi se, at de tænkte "What!" - nu er det ikke bare som om mere. Deres ideer blev prøvet som i tv-serien "Løvens Hule".

Annonce

Finsk ildsjæl

Forbindelsen til Finland har stået på i 15 år. Især Antti-Pekka Nikula er fra finsk side en ildsjæl i samarbejdet. Han siger: - Det handler om udveksling af erfaringer og om at få forbindelser. Vi lærer noget nyt af det. Også om sprog og kultur. I fremtiden vil mange have et job ved at være selvstændige. Derfor er det gavnligt at lærer noget om, hvordan man kommer i gang for sig selv.

17-årige Cecilie Madsen fra Vejle siger:

- Det er fedt, her er mange ting, der kan bruges til noget i fremtiden. Mit engelsk er blevet bedre, og så vil jeg have et andet syn på siden og holde øje med, hvordan den er lavet, næste gang jeg går ind på en webshops hjemmeside.

Et eventuelt overskud af aktiviteterne vil gå ind i projektet til næste hold elever. I Finland er det nogle gange eleverne selv, der betaler.

Tre af de finske elever er i gang med at designe en hjemmeside og vælge, hvilken type betalingsløsning de vil bruge i "The Real Shop". Projektet på Campus Vejle skal startes og drives af danske og finske elever i samarbejde i en periode. Foto: Leif Baun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce