Annonce
Debat

De danske amazoner: Mange af disse kvinder har ofret deres femininitet på karrierens alter

Børge Fruelund Jensen. Foto: Jørn Alsted, JA Photo
Annonce

Læserbrev: Der findes i den græske mytologi et stridbart folkeslag udelukkende bestående af kvinder.

De kaldes amazonerne.

De var så krigeriske, at de skar deres højre bryst af for bedre at kunne spænde deres buer.

De ofrede med andre ord deres kvindelighed, på særdeles drastisk vis, for at kunne begå sig i et krigerisk samfund bestående af mænd (jævnfør Akilleus og Hektor i Iliaden).

Det er svært ikke at sammenligne dem med nutidens danske feminister og de mange kvinder, der er højt oppe i dansk politik.

Vi er nogle gamle romantikere og nostalgikere, der mener, at mange af disse kvinder har ofret deres femininitet på karrierens alter.

Vi mener, med andre ord, at magtbrynde er uklædeligt hos kvinder.


Men hvorledes kunne det gå anderledes? Disse kvinder træder ind på en scene, der, om ikke er mandsdomineret, så dog er skabt af mænd, og som derfor afspejler den mandlige etos.

Børge Fruelund Jensen


Men hvorledes kunne det gå anderledes? Disse kvinder træder ind på en scene, der, om ikke er mandsdomineret, så dog er skabt af mænd, og som derfor afspejler den mandlige etos.

Læser man Helge Andersens bog fra 80'erne kaldet "Magtens mange mænd", ser man ikke et eneste af Danmarks store selskaber (bl.a. de multinationale), der er grundlagt af kvinder.

Hvorledes skulle kvinder klare sig i dette samfund uden at blive, hvad vi gamle romantikere kalder en anelse mandhaftige?

Man skulle egentlig tro, at disse kvinder netop ville bringe deres feminitet i spil i dette forum, i stedet for at blive amazoner, der giver efter for de mandlige præmisser i vort samfund.

Som det er nu, i denne overgangstid, er det velkendt, at mange danske mænd henter deres samleversker og hustruer i Østen.

Jeg forventer ikke i min levetid, at det kommer til at forholde sig anderledes.

Dette var blot et hjertesuk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce