Annonce
Vejle

De fleste blev glade, men: Kulturel gaveregn gik uden om én modtager

Foreningen Vindinggårdcentret har fået afslag på en ansøgning om støtte til en jubilæumsfest. Det bliver nu til en principdiskussion blandt politikerne. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Hvorfor kan den ene få og ikke den anden? Det skal de have en snak om i kultur- og idrætsudvalget efter frigivelse af en stribe tilskud.
Annonce

Vejle: Politikerne i kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd fik lov at lege julemænd på mødet tirsdag. Over 20 foreninger kan glæde sig over tilskud til forskellige aktiviteter og arrangementer.

Men et sted må de være kede af det:

Vindinggård Centers centerforening havde søgt om 10.000 kroner til markering af centrets 40-års jubilæum. Blankt afslag.

- Det kommer vi til at have en principdiskussion om. Vi har givet millioner af kroner i støtte til City Vejle, men vi kan ikke give sølle 10.000 kroner til Vindinggård, selv om det må være i borgernes interesse, at vi støtter velfungerende bycentre. Jeg håber, vi kan få en debat på næste møde i udvalget. Ellers vil jeg løfte hele sagen op i byrådet. Jeg kan ikke se nogen forskel på Foreningen Vindinggårdcentret og City Vejle, bebuder udvalgsmedlem Per Olesen (V).

Annonce

Forvaltningen foreslog et nej

Afslaget er ikke noget, politikerne har fundet på. Det er forvaltningen, der lagde op til afslaget. Det sker med henvisning til kommunalfuldmagten.

Kommunen må ikke støtte formål, som den ikke selv må udføre. Og dér har vurderingen i forvaltningen været, at Foreningen Vindinggårdcentret er en kommerciel forening, mens de aktiviteter hos City Vejle, der fik støtte, var af overordnet erhvervsmæssig art.

Udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen, (K), erklærer sig principielt enig med Per Olesen.

- Jeg kan egentlig kun opfordre Vindinggård Center til at søge igen til en "kulturfest", så får de pengene. Vi har en gang imellem opsamlende debatter i udvalget om, hvordan der støttes. Det sker på baggrund af, at det er forvaltningen, der styrer støtteansøgninger under 10.000 kroner. Vi kommer også til at tale om denne sag, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Annonce