Annonce
Livsstil

De har holdt møde udendørs i otte år

Magnus Tvilling (tv) og Casper Stennbjerg Nielsen i gang med at save de materialer til, der skal bruges for sætte en væg op i søspejdernes nye lokale. Foto: Søren E. Alwan
brejning - Brejning Søspejdere har nok at se til denne vinter. For efter at have eksisteret i otte år, får man nu et lånt lokale at holde gruppemøder i.

Brejning Efterskole har stillet et lokale til rådighed, som lederne og de ældste spejdere skal bruge vinteren på at sætte i stand.

- Vi skal have bygget en væg, som skal afskærme det her lokale fra det store rum ved siden af. Og så skal vi have bygget et loft af isoleringsplader, så det ikke runger herinde, når der løber 30 små spejdere rundt. Så det er et rigtigt vinterprojekt, fortæller Martin Møller, trops- og gruppeleder.

Han medgiver, at det er usædvanligt, at spejdergruppen, der har måttet holde sine møder udendørs i løbet af otte år, ikke før har haft sine egne lokaler.

- Men sådan er det jo, når man bygger noget op. Hvis man først går i gang, når alting står klart, så dræber man meget. Men det bliver skønt, at vi har et sted, hvor vi kan gå ind når det regner og børnene er kolde.
De sidste otte år har Brejning Søspejdere ikke haft nogen lokaler. Men nu har de fået tag over hovedet hos Brejning Efterskole. Foto: Søren E. Alwan

Børn tager ejerskab

De ni børn i troppen, som er fra 12 til 16 år, hjælper til med at ombygge lokalet på deres møder.

- Det er vigtigt, at børnene også er med, for så føler de et ejerskab overfor lokalet. At de er med fra bunden, så de også føler glæden, når vi til sidst pynter lokalet med sejl. Så har vi gjort det sammen, forklarer Martin Møller.

Gruppen tæller i alt 55 spejderbørn: ni tropspejdere, 15 til 18 juniorer og 30 mikro- og minispejdere. Så det nye lokale giver også mulighed for, at nogle af børnene kan tage ud og sejle i gruppens to nuværende både med en leder, mens en anden gruppe kan lave indendørsaktiviteter.

Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce