Annonce
Vejle

De hjemløse får igen tag over hovedet: Midlertidige lokaler klar på fredag

De hjemløse får igen mulighed for tag over hovedet. En midlertidig lokation er nemlig fundet, og herberget flytter ind på Gulkrog 1, 2.sal. Foto: Google Street View
Efter længere tids uvished får de hjemløse igen et herberg i Vejle. Det nye lokale kommer til at ligge på Gulkrog, men kun midlertidigt. Samtidig er Vejle Krisecenter sat fra bestillingen med at drive herberget.
Annonce

Vejle: Efter knap halvanden måned uden et herberg i Vejle er der langt om længe fundet en løsning for de hjemløse.

De næste seks måneder kommer der til at være et midlertidigt herberg oven på Papirfabrikken på Gulkrog 1.

Det midlertidige herberg er et resultat af længere tids uvished, hvor Vejle Værested og Herberg først måtte rykke ud af de lejede lokaler på Damhaven 1 efter fund af blandt andet skimmelsvamp. Siden blev aftalen opsagt af udlejeren, der ikke længere ønskede, at stedet skulle benyttes som herberg.

Gitte Frederiksen (V), formand forVejle Byråds voksenudvalget, er med egne ord "lykkelig" for, at det er lykkedes at finde midlertidigt husly til de hjemløse.

- Vi er glade for, at vi har fundet en løsning, så byens udsatte har et sted at overnatte, og et sted at få et måltid mad. Der er rigtig mange, der arbejder med hjertet for at hjælpe udsatte, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at komme tættere på de her borgere, siger Gitte Frederiksen.

Vi har et godt samarbejde med Vejle Krisecenter, men vi kan se, at vi kommer til selv som kommune at gå tættere på de udsatte.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget

Annonce

Hjemtager selv driften

Når herberget 4. oktober igen åbner, bliver det dog med en anden konstruktion end tidligere. Vejle Kommune har besluttet selv at varetage driften og har i den forbindelse opsagt sin aftale med Vejle Krisecenter, som deler bestyrelse med Vejle Værested og Herberg.

- Vi har et godt samarbejde med Vejle Krisecenter, men vi kan se, at vi kommer til selv som kommune at gå tættere på de udsatte. Vi kan også se, at det er svært at finde et lejemål, der kan huse den her målgruppe. Og jeg synes, at det er slut med, at de hjemløse skal have flere adresser. Vi skal have ro på, og derfor prøver vi at gå ind og finde en kommunal bygning, gerne sammen med et andet tilbud, siger Gitte Frederiksen.

Det midlertidige herberg på Gulkrog 1 deler netop også adresse med et andet kommunalt tilbud, Papirfabrikken. Det er et være- og aktivitetstilbud for psykisk sårbare og personer med udviklingshandicap. Herberget får dog sin egen indgang og kommer kun til at være åbent i de timer, hvor der ikke er borgere på Papirfabrikken.

Annonce

Vil tættere på

følge VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, er der i skrivende stund 102 hjemløse i Vejle. Af de 102 lever omkring 20 af dem på gaden. Det tal ønsker Vejle Kommune at nedbringe. Det skal ske som et led i kommunens udsattestrategi.

- Vi har brug for at høre de udsatte borgere om, hvad kan vi gøre, for at de får en bedre livskvalitet. Det er frit for det enkelte menneske selv at bestemme, hvordan man vil leve sit liv, men de skal have nogle muligheder for at komme ud af misbrug og for at få en bolig, og det skal vi hjælpe dem med. Det kan vi gøre ved selv at drive et herberg, siger Gitte Frederiksen.

Vejle Kommune vil, når herberget åbner, forsøge at indlede en dialog med de udsatte borgere.

- De udsatte skal selv være med til at komme med forslag til, hvad vi kan gøre. For vi kan komme med nok så mange forslag, men hvis det ikke er det, de ønsker, så kan vi ikke gøre noget. Vi er åbne og håber, at der kommer en god dialog, siger Gitte Frederiksen.

For at herberget ikke igen ender med at være hjemløst, så arbejder voksenudvalget videre med at finde en kommunal bygning, der kan fungere som permanent herberg.

Det midlertidige herberg åbner 4. oktober og vil have åbent alle dage i tidsrummet 22-07. Der er plads til seks overnattende borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce