Annonce
Middelfart

De skal synge kirken op: Nu får Brenderup sit eget kirkekor

I fremtiden skal kirken fyldes med korsang ved udvalgte gudstjenester. Derfor forsøger sognepræst Lars Højland og korleder Tina Rassing nu at få stablet et kirkekor på benene. Foto: Mia Harm Madsen
Brenderup Kirke får nu sit eget kirkekor. Børn fra 5. klasse og op inviteres til at synge med og fylde kirkerummet med glade stemmer.

Brenderup: Snart får Brenderup Kirke noget, der længe har været på ønskelisten: Et kirkekor.

Kirkekoret har længe været et ønske, men af flere forskellige årsager er det først nu, det har kunnet lade sig gøre.

- Det er svært at finde korledere. Jeg har kontaktet flere, der har sagt nej, fortæller sognepræst Lars Højland. Men ad omveje lod det sig gøre, at korlederen, der også har Vokalværkstedet i Asperup, kunne komme til Brenderup og starte koret op.

Annonce
Det har været svært at finde en korleder, så derfor har ønsket om et kirkekor i Brenderup ikke været til at realisere i mange år. Men pludselig bød muligheden sig for, at Tina Rassing fra Asperup kunne komme til Brenderup hver mandag, og på den måde fik korlederen og sognepræsten en aftale i stand. Foto: Mia Harm Madsen

Kor med ambitioner

Koret er et børnekor, så elever fra 5. klasse og op kan deltage.

- Det er vigtigt at sige, at det er en korskole, fortæller Tina Rassing.

Dog vil der alligevel være en form for udvælgelse af korets kommende medlemmer, for ønsket er, at koret får et vist niveau.

- Det er jo ikke en audition til X-Factor. Man kommer ind og synger lidt sammen med mig, så jeg kan placere dem i stemmegrupper. Om de har lyse eller mørke stemmer, siger Tina Rassing.

Kom til introdag

Planen er, at koret skal synge i kirken omkring fire gange om året.

- Børnesang gør noget særligt i et kirkerum. Det skaber sådan en livsnerve, siger Lars Højland, der glæder sig til at koret fylder kirkerummet ud med glad sang.

Der er introdag til det kommende kor den 19. august klokken 15.30 til 16.30 i Sognehuset. Alle øvedage for det kommende kor vil også være mandage i samme tidsrum, og det er gratis at gå i det kommende kor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Ny kommunal topledelse holdt kun ét år: Gode råd til politikerne kostede 400.000 kroner

Fredericia For abonnenter

Borgmester forsvarer beslutning om to nye direktører: - Vi har lyttet til vores medarbejdere

Annonce