Annonce
Fredericia

De større kvinder kommer til Gitte: Runde brude vil også gerne være fine og smukke

Gitte Dahlhus Design i Erritsø laver kjoler til større brude, som ofte kommer til hende, da de ikke føler, at de kan finde noget andre steder. Foto: Yilmaz Polat

Tyl, blonder, perler og glitter. Hos Gitte Dahlhus kan man få det hele, helt som man vil have det. Her kommer brude med store drømme om den perfekte brudekjole.

Erritsø: Gitte Dahlhus, 57, har haft kjoleforretningen, Gitte Dahlhus design, på Erritsø Bygade i 17 år. Hun er uddannet skrædder og designer, og det med at sy kom helt naturligt til hende.

- Min mormor syede altid, så det kom som noget naturligt for mig, at jeg også skulle det, fortæller hun.

Her i butikken hjælper Gitte hvert år mange kommende brude med at finde den helt rigtige kjole. Og det er særligt brude, som skal bruge lidt større størrelser, der kommer til hende.

- Selvom man er større, har man stadig store drømme for den her dag, siger Gitte Dahlhus, mens hun fremviser den største kjole, hun lige nu har til salg i butikken, en størrelse 64.

Mia Lund Sebbesen blev gift sidste år og hjælper i dag Gitte Dahlhus med at fremvise brudekjoler til større kvinder. Foto: Yilmaz Polat

Runde brude

Gitte Dahlhus har egen systue i hendes forretning, hvor hun lige nu har fire ansat. Her designer og syr de selv kjoler og retter andres designs til, efter kundens ønsker og behov.

Mia Lund Sebbesen, 43, er en af de lidt større brude, som opsøgte Gitte Dahlhus, da hun skulle finde en brudekjole til den store dag.

- Runde brude vil også gerne være fine og smukke, og hos Gitte føler jeg ikke, at jeg skal stå og undskylde for min størrelse, fortæller hun.

Mia Lund Sebbesen blev gift sidste år og har siden da hjulpet Gitte Dahlhus med blandt andet et modeshow. Senere skal hun være en af de lidt større brude, som skal pryde Gitte Dahlhus' hjemmeside med modelbilleder af kjolerne.

- Der er generelt, med al slags tøj, for lidt til store piger, synes jeg. Og da jeg skulle finde en brudekjole og sad og kiggede på nettet, synes jeg bare, at billederne var mega uinspirerende. Ofte er de kjoler til større piger også kedelige og formløse, siger Mia Lund Sebbesen.

Gitte Dahlhus Design i Erritsø laver kjoler til større brude. Her fremviser Gitte Dahlhus den største kjole, hun har, en størrelse 64. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Gitte kender sine brude

Hos Gitte Dahlhus fandt Mia Lund Sebbesen sin drømmekjole, som Gittes systue modificerede efter Mias ønsker.

- Der skulle noget sort på og lidt andre ting. Men Gitte forstod mig bare med det samme. Jo mere hun tryllede, jo slankere så jeg ud, griner Mia Lund Sebbesen.

Gitte Dahlhus får tilsendt mange af de billeder fra designerne bag brudekjolerne, som bliver brugt til at fremvise de smukke brudekjoler på hendes hjemmeside. Men for kvinder med former kan det være svært at forestille sig, hvordan kjolen kommer til at sidde, når den bliver fremvist på en kvinde i størrelse 36, mener Mia Lund Sebbesen.

- Jeg kunne slet ikke se, hvordan nogle af de kjoler ville se ud på mig, fortæller hun.

For Gitte Dahlhus er det vigtigt, at bruden går fra forretningen med en følelse af, at hun fik en kjole, som hun ikke skal skamme sig over at møde op i.

- Vi har alle sammen noget, som vi går og er lidt kede af ved os selv, men jeg minder dem lige om, at man jo skal giftes, fordi man også er attraktiv i den andens øjne. Så de skal bære dem selv med stolthed den dag og ikke gå og hænge med hovedet og gemme sig selv, siger Gitte Dahlhus.

Manan, 38, er en af fire syersker, Gitte Dahlhus har ansat. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Fredericia For abonnenter

Beboere slipper for drift og vedligehold: Kommunen overtager 383 meter kanaler

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Korskærparken ryger ind på ny liste over boligområder med problemer: Men den mildeste af fire

Fredericia For abonnenter

Advokatregning vokser igen - havnesag kostede over en million kroner

Navne

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Alarm 112

Tabte cigaret i papirble: Mand på plejehjem forbrændt i morges

Dyrby holder fri et par dage fra B.T. efter anklager

Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Fredericia

Du skal betale mere for at få dit barn passet: Men de borgerlige stemte nej til prishop i daginstitutioner

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce