Annonce
Trekantområdet

De stifter en Brobygger-pris: Parasollen fik 50.000 kroner

Den daglige leder af Café Parasollen, Lillian Stephansen, og sognepræst Erik Steen Nielsen, Mølholm, der er med i styregruppen for salget af skulpturen Brobyggeren, som de to holder mellem sig. Foto: Leif Baun
Torsdag var en festdag for fristedet Café Parasollen. Det fik 50.000 kroner i kontanter fra salget af skulpturen Brobyggeren. Samtidig blev en ny brobyggerpris annonceret.

Vejle: Café Parasollen fik torsdag overrakt 50.000 kroner, som er kommet ind ved salget af den skulptur, som billedhuggeren Henrik Busk Andersen sidste år skænkede til Vejle med netop dette formål.

Samtidig blev det annonceret, at der i 10 år fra 2021 skal uddeles en ny pris, der kaldes "Årets Brobygger". Alle kan bidrage med forslag til kandidater.

Begge dele blev annonceret af sognepræst ved Mølholm Kirke Erik Steen Nielsen, der er med i styregruppen bag Brobyggeren.

Annonce
Brobyggeren findes nu i tre udgaver. Den lille, der sælges for 1500 kroner pr. styk, hvoraf Café Parasollen får 600 kroner, en mellemudgave, der skal uddeles til prismodtagere og den store 3D-printede, der fremstilles i maksimalt otte eksemplarer. Den måler 50 centimeter i højden, og "vingefanget" er 70 centimeter. Den sælges for 125.000 kroner pr. styk. Foto: Leif Baun

Parasollens daglige leder, Lillian Stephansen, sendte en stor tak til Henrik Busk Andersen for hans storsind, giversind og samfundssind.


Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget


- Hans projekt viser med stor tydelighed, at der er sammenhængskraft i vort samfund, når et projekt som dette søsættes. Vi ønsker i KFUM's Sociale Arbejde at "sætte spor i hinandens hjerter". Det er et motto, som vi både tror på og også oplever ske i vores hverdag her. For hver eneste dag er vi så heldige at erfare, hvordan vores gæster og daglige brugere sætter spor i vores hjerter ved at tillade os at komme tæt på dem og deres fortælling. Det kræver tillid fra deres side og beriger vores hverdag så meget, sagde Lillian Stephansen.

Nu er der råd til aktiviteter

Med de ekstra penge bliver det muligt at tilbyde aktiviteter som fællesspisning, udflugter, banko, bowling og biografture.

Et sted for alle

Café Parasollen har som formål er at tilbyde et alkohol- og stoffrit værested med aktivitets- og resocialiseringstilbud til alle voksne uanset køn, alder og etnisk herkomst.

Formanden for voksenudvalget under Vejle Byråd, Gitte Frederiksen (V), så Parasollen som brobygger mellem mennesker på "den smukkeste, varmeste og ypperligste" vis og supplerede med en tak til kunstneren:

- Du har fået os til at tænke ud over økonomi og til tider praktisk bøvl, hvor dagligdags små dumme ting tåger vores glæde og sind. Du er kommet med noget - undskyld - så simpelt som, at vi skal række ud til hinanden. Det burde vi bare gøre, men sådan er det ikke, så stor tak til dig for at åbne vore øjne, fordi det enkle kan være så svært. Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for, sagde hun blandt andet.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget under Vejle Byråd, takkede i sin tale i Café Parasollen kunstneren Henrik Busk Andersen, der med sin gave til Vejle - skulpturen Brobyggeren - minder os om, at vi skal række ud til hinanden. Foto: Leif Baun

Erhvervslivet var repræsenteret ved formanden for Business Vejle, Peter Skou. Han bebudede, at foreningen ville købe og bruge Brobyggeren til sine gæster og dermed hjælpe med at skaffe penge til Café Parasollen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Alarm 112 For abonnenter

Byggeaffald hober sig op ved gammel gård: Nedrivningsfirma skal betale tvangsbøder, indtil der er ryddet op

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Fredericia For abonnenter

Kommentarfeltet er ikke for sarte sjæle: Nanna kæmper for bedre omgangstone i gamer-verdenen

Fredericia

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Annonce