Annonce
Trekantområdet

De trækker vejret dybt og roligt i Nr. Bjert Kirke

- Det vil være en stor glæde, hvis de deltagende vil opleve, at kirkerummet på en måde bliver deres på samme måde, som vi ofte hører det fra babysalmesangsmødrene, siger sognepræst Katrine Papsø Andersen, som hver gang til åndedrætsgudstjenesterne forbereder en reflektion, som deltagerne kan tænke over, mens de arbejder med øvelserne. Pressefoto: Nr. Bjert Kirke
I Nr. Bjert Kirke holder man nu åndedrætsgudstjenester. Næste måned er er planlagt åbent hus, hvor man kan komme forbi og høre mere om, hvad der foregår undervejs.
Annonce

Kolding: For flere år siden gik sognepræst Katrine Papsø Andersen selv til babysalmesang, hvor man blandt andet skulle lægge sig ned på en måtte midt i kirkerummet og bare slappe af. Det gav hende en helt ny fornemmelse af at befinde sig i kirken.

- Alle vi mødre var enige om, at det var som balsam for sjælen at ligge der på kirkegulvet, lytte til musikken og bare være til stede uden at skulle præstere noget særligt, fortæller hun om oplevelsen dengang.

Og det er den fornemmelse, der er drivkraften i det initiativ, som Nr. BJert Kirke for nylig har taget fat på: Åndedrætsgudstjeneste.

Også her skal deltagerne selv medbringe et tæppe, og så gælder det ellers om at få skuldrene ned og komme i kontakt med kroppen, mens man er til stede på en helt anderledes måde, end hvis man sad ret op og ned på kirkebænkene, sådan som man ellers plejer om søndagen.


Hvis åndedrætsgudstjenesterne ikke skulle foregå i kirken, ville det slet ikke give mening, at jeg er med. Så kunne man jo bare låne et lokale et hvilket som helst sted i byen.

Katrine Papsø Andersen, sognepræst


- Det spiller en afgørende rolle for en åndedrætsgudstjeneste, at den foregår i kirkerummet. For der er en særlig ro her. Og når man ligger på gulvet og ser lyset strømme ind ad vinduerne, så er det en anden oplevelse, man får af rummet. Hvis åndedrætsgudstjenesterne ikke skulle foregå i kirken, ville det slet ikke give mening, at jeg er med. Så kunne man jo bare låne et lokale et hvilket som helst sted i byen, siger Katrine Papsø Andersen.

Annonce

Krop og sind i vatter

Ved en åndedrætsgustjeneste bliver der spillet musik, måske sunget en salme, hun spinder selv en ende over dagens emne, og man slutter med både fadervor og en velsignelse.

Hertil kommer så øvelserne, som handler om den rolige vejrtrækning, der er et værn mod hverdagens stress og jag. Øvelserne står kirkesanger og vejrtrækningstekniker Rikke Damkjær for. Hun kalder selv øvelserne for "et spabad for cellerne".

- Målet er, at når man går ud herfra, så er skuldrene faldet ned. Rikke og jeg gået ind i et samarbejde om at skabe et roligt hjørne i Nr. Bjert Kirke. Et sted, hvor vi kan få krop og sind til at være i vatter igen – i et fællesskab i kirkens smukke rum og med de kristne ord som klangbund, siger Katrine Papsø Andersen.

Er du interesseret?

  • I oktober startede Nr. Bjert Kirke op med åndedrætstjenester, som er en form for andagt med ord til refleksion, musik og ikke mindst åndedrætsøvelser, der skal give en dejlig, rolig fornemmelse i kroppen.
  • Disse tjenester har hidtil været placeret onsdag formiddag, men flere har spurgt efter et andet tidspunkt uden for almindelig arbejdstid.
  • I første omgang holdes et åbent hus-arrangement tirsdag den 8. december klokken 17, hvor man kan høre, hvad der sker ved en åndedrætsgudstjeneste. Man skal tilmelde sig på info@vejrtrakning.dk, så man ved, om der skal laves et eller flere arrangementer.
  • Næste åndedrætsgudstjeneste i det nye år bliver mandag den 11. januar klokken 17.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byrådsmedlem kritiserer styregruppe for nyt teater: - Det kom ud af den blå luft

Annonce