Annonce
Fredericia

Elever på Fredericia Gymnasium: - De tre første måneder på gymnasiet er fagligt spild af tid

Hussin Jijan og Rickelmi Benavides fra 1.n kalder det første forløb på Fredericia Gymnasium for fagligt spild af tid. Foto: Aisha Nasrat.
To elever er ikke tilfredse med gymnasiets tre måneder lange grundforløb. Fagligt var det spild af tid, mener den ene af dem. Til gengæld sætter de pris på det sociale sammenhold.
Annonce

Fredericia: I skoleåret 2017/18 indførte regeringen en reform, der gav førsteårseleverne et grundforløb på tre måneder, før de skal vælge studieretning. Det betyder, at eleverne efter tre måneder skal forlade de klassekammerater, som de lige har lært at kende. I den nye studieretningsklasse skal de igen forholde sig til 30 nye klassekammerater.

To førsteårselever fra Fredericia Gymnasium, Hussin Jijan og Rickelmi Benevides, fortæller om deres erfaringer fra grundforløbet.

- Fagligt var det tre måneders spild, da man ved, at man sandsynligvis ikke får de samme lærere igen, fortæller Hussin Jijan om fagligheden i grundforløbet.

- Grundforløbet hjalp heller ikke til at give en bedre forståelse af fagene, fortæller Rickelme Benevides.

At eleverne skulle have en bedre forståelse for fagene inden deres valgt af studieretning, var ellers lige netop grunden til, at regeringen indførte reformen tilbage i 2017.

De to unge 1.g’ere har altså svært ved at få øje på de faglige fordele, når det kommer til grundforløbet. Men til gengæld har de været glade for de første tre måneder af deres gymnasietid af nogle helt andre årsager.

- Det er så vildt at komme ind i et helt nyt miljø og lære nye mennesker at kende, fortæller Rickelmi Benevides med et stort smil.

- Jeg har haft det så godt med min grundforløbsklasse, hvilket virkelig gjorde grundforløbet bedre, påpeger Hussin Jijan.

Ud over de faglige svagheder ved grundforløbet er der nogle sociale ulemper. Eleverne lærer deres nye klassekammerater at kende i løbet af tre første måneder, hvorefter de bliver skilt ad og kommer i nogle helt nye klasser.

Dette er også noget, de unge gymnasieelever har haft problemer med.

- Det har også været svært at tage afsked med sin grundforløbsklasse, fordi man bare har haft det så godt sammen, fortæller Hussin Jijan.

- Ja, og man havde også lidt et bånd til lærerne, som man mister, fordi man får helt nye lærere, supplerer Rickelmi.

Fagligt var det tre måneders spild, da man ved, at man sandsynligvis ikke får de samme lærere igen.

Hussin Jijan, elev på Fredericia Gymnasium

Annonce

Fra en lærers perspektiv

Helene Ejlskov Jensen underviser i matematik og historie på Fredericia Gymnasium. Hun har undervist elever på grundforløbet, siden det blev indført af regeringen i 2017.

- På den ene side kan jeg godt se ideen med grundforløbet, men alligevel vil jeg mene, at det på nogle punkter er unødvendigt. Det er selvfølgelig smart at have de første tre måneder til at overveje, hvilke fag som fanger ens interesse, inden man skal vælge sin studieretning.

Om grundforløbets negative konsekvenser fortæller Helene Jensen:

- Jeg kunne fornemme og høre på de forskellige elever, at det ikke var det fedeste at skulle skifte klasse, når nogle har fået meget stærke relationer til hinanden rundt i de forskellige klasser. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg også bliver en lille smule trist over, at der bliver splittet klasser op, som fungerer rigtig fint”

Desuden peger Helene Jensen ligesom de to 1.g’ere på problemer med det faglige:

- Den sidste måned kunne jeg hurtigt fornemme, at flere af eleverne var påvirkede af, at de snart skulle skifte klasser. Det førte blandt andet til, at koncentrationen og det faglige niveau faldt en del. Eleverne fokuserede mere på at nyde den sidste tid i grundforløbsklasserne, hvilket jeg også kan forstå.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce