Annonce
Vejle

De udsatte får endelig et sted at være om eftermiddagen

Når værestederne lukker om eftermiddagen, så har de udsatte manglet et sted at gå hen. En del har derfor siddet i enten Byparken, hvor dette billede er fra, eller Mariaparken. Nu får de en anden mulighed. Arkivfoto: Martin Ravn
Det har været efterspurgt længe, og nu er politikerne i byrådets voksenudvalg blevet enige. De afsætter penge til et nyt tilbud til de udsatte, som holder åbent om eftermiddagen.
Annonce

Vejle: De udsatte selv og alle de medarbejdere, der på forskelligvis arbejder med målgruppen, har længe efterspurgt et nyt tilbud. Et eftermiddagstilbud.

Og det får de nu.

Politikerne i Vejle Byråds voksenudvalg har netop givet grønt lys til, at Café Parasollen tre eftermiddage om ugen kan holde åbent indtil klokken 20.

- Det har længe været et problem. For hvor skal man gå hen, når Kirkens Korshærs varmestue og Parasollen lukker klokken 15 eller 16? Jeg er glad for, at vi i udvalget kunne blive enige om den her løsning, siger formand Gitte Frederiksen (V).

For nogle måneder siden satte Vejle Kommune gang i en brugerundersøgelse. Man spurgte en del udsatte borgere, heriblandt hjemløse, hvad de mangler i deres hverdag.

Parasollen er et trygt sted. Personalet er kendt. Der er aktiviteter, mad og masser af varme og hygge.

Gitte Frederiksen (V), formand for byrådets voksenudvalg

Annonce

En halv million

Blandt andre ting svarede mange, at de savnede et sted at være, når værestederne lukker for dagen. For da er der stadig en del timer til, at herberget åbner for natten.

Sidste sommer stod krisecentret for driften af herberget med tilhørende eftermiddagstilbud på Damhaven, men det lukkede, og Vejle Kommune hentede opgaven hjem og har siden 1. april selv stået for at drive tilbuddet på Horsensvej.

Café Parasollen har de seneste måneder holdt ekstra åbent flere dage om ugen, men kun som et forsøg for at se, om folk kom i tilstrækkelig grad. Det gjorde de, og derfor gøres det permanent.

Tilbuddet koster en halv million om året, og hvis det - med den nuværende situation med coronavirus - kan slå dørene op 1. juni bliver prisen for 2020 290.000 kroner.

Annonce

Varme og hygge

Ifølge formand for voksenudvalget er det alle pengene værd. Hun synes, at den sociale café i Vestergade tæt ved højbanen er gode til at tage sig af Vejles mest udsatte.

- Parasollen er et trygt sted. Personalet er kendt. Der er aktiviteter, mad og masser af varme og hygge. Jeg mener, at caféen opfylder alle de behov, som målgruppen måtte have til et værested, vurderer Gitte Frederiksen.

Café Parasollen har omkring 77 unikke borgere hver dag og er udover de få fastansatte drevet af 42 frivillige.

Fem er gældsrådgivere, og de øvrige 37 er i køkkenet og i caféen i dag- og aftentimerne. Ni borgere har i 2019 ydet samfundstjeneste i caféen, mens seks borgere har været i virksomhedspraktik fra Jobcenter Vejle. Seks studerende har været i praktik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce