Annonce
Fredericia

De unge røg ud af byrådet

Arkivfoto fra 2013, da Frances O'Donovan (til venstre for midten) og Nicolaj Wyke (yderst til højre) blev valgt ind i byrådet. Foto: Torben Glyum

Frances O'Donovan og Nicolaj Wyke blev ikke genvalgt. De ærgrer sig begge over valgresultatet.

Annonce

Fredericia: Valgresultaterne var hverken gode for Venstre eller for byrådets to yngste kandidater, Frances O'Donovan og Nicolaj Wyke, der begge genopstillede for Venstre. De to kandidater på henholdsvis 28 og 26 år blev ikke genvalgt og byrådets gennemsnitsalder stiger som følge.

Dagen derpå er der ærgrelse at spore i stemmen hos Frances O'Donovan:

- Jeg synes selvfølgelig, det er lidt trist, at Venstre har fået tilbagegang. Jeg indrømmer gerne, jeg er lidt ked af, jeg desværre ikke fik et genvalg. Men det er jo et demokratisk vilkår.

Nicolaj Wyke er heller ikke tilfreds med resultaterne.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at Venstre går et mandat tilbage. Det er et historisk dårligt resultat. Jeg er også ked af, at der ikke blev plads til mig i den næste periode, men sådan er det jo, demokratiet, siger Nicolaj Wyke.

Ingen af de to unge kandidater er på nuværende tidspunkt afklaret med, om de vil stille op ved næste valg.

Annonce

Ingen "unge" i byrådet

Om det kommer til at kunne mærkes, at der nu ikke er nogen byrødder under 30 år i Fredericia, kan man kun gisne om. Men at virkeligheden ser sådan ud, er en skam, mener Frances O'Donavan:

- Det ærgrer mig, at der ikke er så mange unge i byrådet mere. Jeg synes, det er vigtigt for demokratiet, at man afspejler befolkningssammensætningen. Der er mange unge i Fredericia og det er vigtigt, de har et talerør i byrådet. Jeg er ked af det for ungdommen i byen, nu Nikolaj og jeg ikke får lov at fortsætte, siger hun.

Knap så tungt tager Nicolaj Wyke det:

- Jeg synes ikke alderen er så vigtig. Jeg tror, det er sundt, hvis byrådet er bredt sammensat - men det gælder både befolkningsmæssigt og erhvervsmæssigt. Jeg tror da også, det altid gør noget, at der er nogle befolkningsgrupper, der ikke har et direkte mandat. Men så er der fri mulighed for at kontakte dem, der er valgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Smittetallet steget med fem

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce