Annonce
Middelfart

De vendte hjem med ar på sjælen: Ny udstilling om de sønderjyder, der kæmpede under 1. Verdenskrig

Ny udstilling sætter fokus på de psykiske mén, som sønderjyske soldater i tysk krigstjeneste vendte hjem fra 1. Verdenskrig med. PR-foto: Middelfart Kultur og Bibliotek

Middelfart: Som en del af markeringen af 100-året for Genforeningen, åbner Kulturøen en udstilling om de mén, sønderjyske soldater i tysk krigstjeneste vendte hjem med.

Udstillingen med titlen "Krigsneuroser" undersøger, det liv, de psykiske krigsinvalider levede, efter de vendte hjem fra skyttegravene, og stiller skarpt på, hvordan samfundet så på dem. Samtidig trækkes der tråde til de seneste små 30 års danske krigsindsats rundt om i verden, der har efterladt flere danske soldater PTSD-ramte.

Udstillingen er gratis og var oprindeligt en del af 2020-udgaven af Sindssyg God Søndag, der måtte aflyses grundet coronasituationen. Det er gratis at opleve udstillingen, der er åben fra uge 32 til og med uge 35.

Annonce

Bag udstillingen står Middelfart Museum, Museum Sønderjylland i partnerskab med Middelfart Gymnasium og HF og Vejlebibliotekerne. Den er støttet af Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Borgmester på afbud har fundet sig til rette i den varme stol: Men han fortryder én ting

Annonce