Annonce
Danmark

Debat: Anni Matthiesen (V) støtter grådige sommerhusejere

Annonce

Debat: I 1972 fik vi i EU (EF) sikret vore sommerhuse imod udenlandsk opkøb. EU´s regler var udformet, så man kunne købe sig et hus i alle unionens lande, og den danske vestkyst lå åben for tysk overtagelse.

Unionens politikere kunne dog se, at Danmarks vestkyst skulle have en beskyttelse imod dette problem, og vi fik en meget speciel aftale og tak for det. Men aftalen omfattede også, at vore sommerhuse kun måtte benyttes 35-36 uger om året. Resten af året var sat af til naturens genetablering, og som en forklaring på at vi kunne få en aftale. Vore embedsmænd havde lavet retningslinjer, som EU godkendte.

Desværre var disse retningslinjer ikke krystalklare, og politiet havde ikke kræfter til at køre rundt i sommerlandet og lede efter den ulovlig brug (udlejning), der fandt sted. Og en dommer nægtede at give bøde for ulovlig udleje, netop pga. lovens dårlige tekst. Men alle vidste, at brugte man husene mere end aftalen var indgået på, så havde alle politikere i EU ret til at forlange, at aftalen med Danmark blev sløjfet.

Grådigheden hos nogle ejere har taget til, og de udlejer i de uger, hvor vi har skrevet aftale om, at husene ikke vil blive benyttet, og på det sidste har udviklingen (grådigheden) taget en grotesk retning.

Erhvervsstyrelsen griber endelig ind, for her er man udmærket klar over den risiko, vi løber ved ikke blot nogenlunde at holde aftalen.

Anni Matthiesen (V) og borgmester Erik Buhl (V) går direkte de grådige sommerhusejeres ærinde, og vil have udlejningsperioden udvidet med 5-6 uger, altså skråt op med aftalen fra 1972. At man i partiet Venstre ikke kan se, at der er god grund til at sikre vore sommerhuse til kommende danske familier, er utroligt.

Netop i disse coronatider har mange danskere anskaffet sig et sommerhus, hvor de på en sikker måde kan tilbringe deres fritid, og de grådige (sommerhusejere, politikere, forretningsfolk, turistorganisationer) skal ikke have lov til at ødelægge den aftale med EU, der sikrer danske sommerhuse til danske familier. Og alle vore politikere skal hjælpe til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

FC Fredericia

Et vingeskudt FC Fredericia-mandskab tager til Køge - men den nye angriber er klar

Annonce