Annonce
Debat

Debat: Bertel Haarder, voldtægt er et indiskutabelt overgreb

Julefrokostsæsonen er for alvor i gang. Også på min arbejdsplads, Egmont Publishing, hvor festudvalget i år har indskrevet alle afdelinger til at bidrage med et vers til en fællessang. Nederst i mailen var indsat en disclaimer: Vi tolererer ikke nogen form for racisme eller sexisme.

Personligt havde jeg det sådan lidt ”argh, slap nu af, det er en festsang, hvad har man at arbejde med, hvis man ikke må lave grove generaliseringer af alle slags…?”.

Lige indtil i torsdags, da teksten til Bertel Haarders årlige julesang kom for en dag. Dér forstod jeg, hvorfor det er nødvendigt at minde om en god tone – selv i humoristiske limericks.

Haarders julesang er en tradition, og også i år spidder han sine politiske kolleger med solidt rimsmeds-håndværk. Den tidligere formand for Folketinget er 75 år gammel, men tydeligvis stadig ved sin fulde fem; sagen er bare den, at det også kræver en sjette sans at skrive til kanten - uden at gå over den.

Allerede i næstsidste vers lister hans sig langs den offentlige debats vejsidebomber og skriver ”og ”hr.” og ”fru.” og ”mand” og ”kone” vil vi ikke høre!/N E J, det skal hedde ”høn” og ”trans”/og IKKE ”hendes” eller ”hans”/og julemandens skæg og dans/og swing og svans!

Der skal nok være dem, der tager dét vers ilde op - og det havde nok ikke klaret cuttet til Egmonts julefrokost - men det er i ottende og sidste vers, den risengrødselskende nestor fuldstændig taber skeen:

Helt anderledes hetero er Hedeager-drengen:/Én var ej nok, han vill´ ha´ to med i borgmestersengen!/Han møved´ med dem begge, og han pilled´ lidt for meget!/ Han tro´de, at i Enhedslisten var der fælleseje!/M E N hvorfor skal de vær´ så striks/´og hindre Enhedsliste-sex,/lad ham dog få en dejlig heks/med hjem til jul!

Rimene er brillante, men indholdet helt sort: Den omtalte ”dreng” er DØMT! For VOLDTÆGT! Man kan mene meget om omstændighederne, men voldtægt kan aldrig minimeres til pilleri og fælleseje.

Nok er vi ved at blive helt krænkelses-forstoppede, og måske Haarder ikke har fået memoet, men også i 2019 er og bliver VOLDTÆGT et indiskutabelt overgreb.

Annonce
Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce