Annonce
Debat

Debat: Betjente til hest. Når Christiansborg blander sig i håndtryk, burka og grænsekontrol

Mette Frederiksen ønsker sig en nærhedsreform. Der er for meget detailstyring fra Christiansborg, og politikerne skal have tillid til, at regioner, kommuner, fagpersoner og borgere godt kan træffe kvalificerede beslutninger. De står jo midt i virkeligheden og kender til problemerne, så hvorfor skal de fjernstyres fra Christiansborg?

Det er helt rigtigt set af statsministeren, og der er masser at tage fat på.

For eksempel er der ingen grund til, at staten skal bestemme, hvilken klædedragt borgerne må iføre sig. Skulle nogle borgere have lyst til at kravle i en burka, iklæde sig falsk skæg eller elefanthue, så burde det selvfølgelig være deres sag og deres beslutning. På samme måde burde politikerne lytte til politiets vurdering af, om deres sparsomme ressourcer bedst udnyttes ved at binde et stort antal betjente til en næsten virkningsløs grænsekontrol. Ligesom man passende kan overveje om, politikere virkelig skal tvinge betjente op på nogle politiheste, de helst ville være fri for. Og hvis man mener, at alting ikke skal styres fra Christiansborg, var der måske også grund til at se på den bekendtgørelse, der detaljeret beskriver, hvordan en ansøger om statsborgerskab skal trykke hånd med en borgmester – ”uden handske håndflade mod håndflade.”

Det er et godt liberalt princip, at staten skal lade være med at overregulere og kun lovgive, når der virkelig er grund til det. Så tak til statsministeren for at sætte fokus på problemet. Mange frugter hænger lavt, og de er endda gratis.

Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce