Annonce
Debat

Debat: Enhedslisten og Dansk Folkeparti svigter klimaet i EU

Annonce

Den 27. november stemte Europa-Parlamentet samlet for den nye Europa-Kommission. Det er en vigtig beslutning, for Kommissionen har en afgørende indflydelse på al lovgivning i EU. Og den nye Kommission har forpligtet sig på en ambitiøs klimapolitik. Desværre stemte Dansk Folkeparti og Enhedslisten imod. Det fik de noget opmærksomhed på. Men de svigter klimaet.

Jeg stemte sammen med de andre danske socialdemokrater for den nye EU-kommission. Det gjorde jeg, fordi Kommissionen sætter klimaet på dagsordenen. Kommissionsformanden Ursula von der Leyen vil fremsætte en ny ”green deal” inden for 100 dage. Hun også lovet at fremlægge en plan for, hvordan EU kan reducere 55 procent af sine klimagasser i 2030 sammenlignet med 1990. I dag er målsætningen 40 procent, så det er et markant skridt frem.

Sådan ser alle ikke på det. Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte imod Kommissionen, fordi de stolt vil vise, at de ikke er tilfredse med alle delelementer i den nye Kommission. Dermed svigter de klimaet. Vi har brug for en aktiv Kommission, så vi kan handle på klimakrisen nu.

De fleste politiske partier i Danmark siger, de ønsker en ambitiøs grøn omstilling. Dansk Folkeparti, der historisk set har været fodslæbende når det kommet til klimaspørgsmål, har tilsluttet sig regeringens målsætning om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. Enhedslisten har ydermere brystet sig af at være blandt de mest ambitiøse på klimapolitikken. Men i EU svigter begge partier totalt.

Peter Kofod fra Dansk Folkeparti og Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten har i populismens navn dannet en nederdrægtig anti-klimaalliance i Europa-Parlamentet. Det er hyklerisk i en tid, hvor vi mere end nogensinde før har brug for handling. Klimaet får det ikke bedre af fløjpartiernes populisme, og derfor håber jeg, at Enhedslisten og DF snart kommer ind i kampen på den grønne fløj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Få overblikket: Coronasmitten er spredt over alt i Fredericia

Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Fredericia For abonnenter

Trods højt smittetryk i Fredericia: Kommunen vil ikke forbyde kulturelle arrangementer

Annonce