Annonce
Fredericia

Debat flere steder på nettet for og imod træfældning på Fredericia Vold

Debatten er livlig på nettet: For eller imod fældning af træer på en større del af Fredericia Vold. Her besigtiger voldmester og kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia, Mikael Holdgaard Nielsen, den såkaldte ravelin - et forværk foran Kongens- og Danmarks bastioner. Ravelinen kommer til at stå næsten bar om nogle måneder for at værne om et mere historisk korrekt look. Foto: Peter Leth-Larsen
Både på Fredericia Dagblad og Fredericia Kommunes sider på Facebook er der kommentarer til udsigten til færre træer på fæstningsanlægget.
Annonce

Fredericia: Det har skabt debat, at Fredericia Kommune har besluttet at rydde dele af Fredericia Vold for træer.

Den begyndte på Fredericia Dagblads side på Facebook, hvor brugerne delte sig og indtil videre har afleveret over 70 kommentarer.

"Det er simpelthen så ærgerligt at man fælder så meget af den skønne natur!! Hvordan kan man dog finde på det", skriver Tanja Nybo Fraser for eksempel.

"Helt forkert at fælde raske træer bare for at ændre et look. Der har lige været en indsamling til plantning af træer, så det virker helt forkert. Volden er jo også et naturområde i byen og tror mange nyder det, som det er. Mener da også at det må ødelægge mere at køre med tunge maskiner og hive træer op", lyder det fra Susanne Fredensborg:

"Men de ting er åbenbart ikke det man syntes er vigtige".

Rigtig mange har vist interesse for vores nyhed om, at vi har sendt fældningen af træer på udvalgte steder på Fredericia Vold i udbud i forbindelse med projektet, og det er selvfølgelig fedt! Mindre fedt er det, hvis vi har givet jer det indtryk, at vi karseklipper HELE Volden.

Fredericia Kommune, på Facebook

Annonce

Fældning tiltrængt!

"Husk at det er et historisk voldanlæg - og bør se ud som et sådant. Det er helt påkrævet at få ryddet op - og gjort voldanlægget skarpere og mere indbydende", mener Per Gylling derimod:

"I særdeleshed er strækningen fra Nørreport til Lundingshøj særdeles misligholdt. Og sammen med en restaurering af Nørreport og nye broer, bliver alle i den sidste ende rigtigt godt tilfredse".

Den tidligere lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening, Ole Klottrup, er enig:

"Når jeg læser kommentarerne, fristes jeg til at tro, at kommentatorerne ikke har læst andet af artiklen end overskriften. Det er jo ikke en rydning af træer, der er tale om - store træer bliver stående, mens selvsåede træer på noget af volden bliver fældet, så man kan se voldgravene".

Annonce

Vil hellere til Legoland...

Ole Klottrup har lagt et billede op på Facebook, hvor man ser en bænk på Danmarks bastion. Foran er træer vokset op de seneste 15-20 år:

"Prøv lige at se dette foto og fortæl mig, om I synes, det er godt, at udsigten over Lillebælt er pist væk grundet selvsåede træer. Læs artiklen!".

Olaf Sandager svarer imidlertid:

"Vend bænken om. Se Lillebælt fra Norges bastion. Se voldgraven fra den anden side. Gør volden til urørt skov. Skån dyrene. Glem kanonromantik. Glem de store planer. Krydstogtturister vil se Legoland".

Annonce

Skyd på kommunen

Voldens ejer - Fredericia Kommune - har taget tråden op og lanceret en mulighed for spørgsmål og svar på kommunens side på Facebook. Næsten 90 kommentarer er det foreløbig blevet til.

"En ommer, fedt projekt, grim modernisering osv. Kært barn har mange navne. Vi ynder at kalde det for voldprojektet. Rigtig mange har vist interesse for vores nyhed om, at vi har sendt fældningen af træer på udvalgte steder på Fredericia Vold i udbud, og det er selvfølgelig fedt! Mindre fedt er det, hvis vi har givet jer det indtryk, at vi karseklipper HELE Volden og kun er ude på at gøre livet surt for dyrene - uden at tænke os rigtig godt om - og UDEN at involvere et hav af biologer, kulturfolk, arkitekter og andet godtfolk".

"Det er ik’ så godt!", fortsætter kommunen:

"Vi sidder derfor klar til at svare på alle de spørgsmål, som I har".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce