Annonce
Debat

Debat: Flyttehjælp til kriminelle - en hån mod lovlydige borgere og tegn på en vanvittig lov

Kriminelle med en frisk 2019-dom tilbydes nu flyttehjælp og belønning fra Odense kommune for at flytte fra udlejningsboliger, der er i fare for, at blive stemplet som hård ghetto.

Odense kommune og boligselskabets tiltag, der er en hån mod retskafne borgere, må være et vink med en vognstang til Christiansborg om, at der er noget helt galt med loven og den måde, man kategoriserer boligområderne ud fra.

Der må simpelthen kunne findes løsninger, der fritager kommuner fra nedrivning uden den slags vanvittige tiltag. Man må kunne se mindre firkantet på tal og vægte menneskers trivsel og boligernes beskaffenhed højere. Et af mange eksempler hvor nedrivning virker meningsløs er fra Lolland, hvor flere folkepensionister er kede af at skulle flytte fra deres velholdte nyrenoverede lejligheder, der nu skal rives ned.

Kan vi være bekendt overfor de ældre, der nu igen må holde for i kommunerne, at samfundet skal bruge milliardbeløb på at rive fuldt funktionsdygtige bygninger ned? Og bliver mennesker glade og stolte af at blive omtalt som et problem udelukkende på baggrund af deres adresse? Løser det sociale problemer at flytte dem? Og er lovgiverne klar over, hvor vanskeligt det er at finde sunde og gode lejeboliger til rimelig pris, navnlig i de store byer?

Nu er det alvor i kommunerne, der skal finde mange penge til ghettoplanen.

Jeg er bange for, at mange børn ender med at vokse op i fattigdom i faldefærdige huse på landet og at sociale problemer igen eksporteres til navnlig Lolland, Langeland, Syd- og Vestjylland.

Og jeg er bange for, at den nye tendens med at lovgive og lave særregler over for specielle grupper i befolkningen blot er med til at forstærke fordommene og kan få stik modsat effekt, med endnu større marginalisering, had og vrede til følge.

Annonce
Mette Marie Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Humanister her og der - nuvel, men alt for mange

Læserbrev: I dette debatindlæg vil jeg ikke påstå, at vi kan undvære alle humanister. Men der findes mildest talt alt for mange nichestudier, der ikke er brug for. Lidt polemisk kan jeg nævne, at hvis nogle sidder og studerer myrernes seksualliv på Himalayabjergenes syd-skråning, bør vi som samfund spørge, om det er noget, vi har brug for. Mit forsigtige svar er, at det har vi ikke. For samtidig står vi og mangler talenter inden for de mere tekniske fag. Det har vi for øvrigt gjort, siden socialdemokraten Anker Jørgensen pegede på problemet: Vi mangler teknikere. Alt for mange humanister går i dag ledige. Nogle har læst oltidsfransk, andre læren om Knud Lavards indflydelse på menneskets fysiske og intellektuelle natur. Alt sammen interessant for intellektuelle nørder. Men hvem vil købe denne viden? Mit svar er: ingen. Derfor hober humanisterne sig op i arbejdsløshedskøen. Og det betyder, at alt for megen ligegyldig viden står i kø, uden efterspørgsel. Nu har vi så her i Danmark et kæmpe luksusproblem. Vi kan overleve, uden det koster. Vi kan være kritiske og stille krav, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og ud ad en ligegyldig tangent, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og stifte familie og få det betalt i studieperioden, uden det koster. Og så kan vi tillade os at demonstrere i bedste Finn Ejner Madsen-stil, da han indtog talerstolen på Københavns Universitet, uden det koster. Og dog... Det koster manglende respekt hos os. Dvs. det øvrige samfund, for når I vil demonstrere for noget så ligegyldigt som det, I demonstrerer for: Det betimelige i at få forskellige eksotiske studier betalt af det øvrige samfund i årevis. Men fortsæt endelig jeres demonstration. For i mellemtiden anspores vi fornuftige danskere til at stille endnu større krav til jeres studieforløb - også selv om det er noget så ligegyldigt som religionsfilosofi. Mit bedste råd til "opstandelsen" på humaniora er: Tag et job i Coop. Så gør du/I en smule nytte her i samfundet - uden at leve på nas og af café-penge. Humanist-studenterne/-demonstranterne skal da også have ros. For demonstrationstimingen er helt perfekt nu, hvor vi har fået en "gammelkommunist"-domineret regering. Vi danskere er sgu ikke for kloge, men måske vi ved mere om øglernes skæbne i Canadas badlands end om, hvad der sker i arbejdsløshedskøen blandt studerende på humaniora. "Vi er venner af det skønne, uden i udfoldelsen at overskride mådeholdet" (Perikles, græsk filosof f.v.t.)

Klumme

Louises veninde har uhelbredelig kræft: Så længe dit hjerte slår – så tag ingenting for givet

Annonce