Annonce
Debat

Debat: Flyttehjælp til kriminelle - en hån mod lovlydige borgere og tegn på en vanvittig lov

Annonce

Kriminelle med en frisk 2019-dom tilbydes nu flyttehjælp og belønning fra Odense kommune for at flytte fra udlejningsboliger, der er i fare for, at blive stemplet som hård ghetto.

Odense kommune og boligselskabets tiltag, der er en hån mod retskafne borgere, må være et vink med en vognstang til Christiansborg om, at der er noget helt galt med loven og den måde, man kategoriserer boligområderne ud fra.

Der må simpelthen kunne findes løsninger, der fritager kommuner fra nedrivning uden den slags vanvittige tiltag. Man må kunne se mindre firkantet på tal og vægte menneskers trivsel og boligernes beskaffenhed højere. Et af mange eksempler hvor nedrivning virker meningsløs er fra Lolland, hvor flere folkepensionister er kede af at skulle flytte fra deres velholdte nyrenoverede lejligheder, der nu skal rives ned.

Kan vi være bekendt overfor de ældre, der nu igen må holde for i kommunerne, at samfundet skal bruge milliardbeløb på at rive fuldt funktionsdygtige bygninger ned? Og bliver mennesker glade og stolte af at blive omtalt som et problem udelukkende på baggrund af deres adresse? Løser det sociale problemer at flytte dem? Og er lovgiverne klar over, hvor vanskeligt det er at finde sunde og gode lejeboliger til rimelig pris, navnlig i de store byer?

Nu er det alvor i kommunerne, der skal finde mange penge til ghettoplanen.

Jeg er bange for, at mange børn ender med at vokse op i fattigdom i faldefærdige huse på landet og at sociale problemer igen eksporteres til navnlig Lolland, Langeland, Syd- og Vestjylland.

Og jeg er bange for, at den nye tendens med at lovgive og lave særregler over for specielle grupper i befolkningen blot er med til at forstærke fordommene og kan få stik modsat effekt, med endnu større marginalisering, had og vrede til følge.

Mette Marie Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Annonce