Annonce
Debat

Debat: Forkert angreb på landmænd

Debat: I ”dagens kommentar” fra 8.1 (Minkavlerne viste vejen) angriber de to skribenter dansk landbrug på det groveste. Det er trist at konstatere, at to velbegavede herrer i den grad er faldet for alle de konspirationsteorier, der florerer angående landbrug. Hvor kommer det sygelige had dog fra? Hvorfor slynger de to kloge mænd om sig med urimelige påstande uden overhovedet at kende noget til landbrug?

Erhvervstilskud gives f.eks. ikke for, at landmanden skal blive tyk, rig og fed. Pengene udbetales udelukkende, fordi man derved forsøger at holde fødevarepriserne nede, så også mindrebemidlede europæere har råd til at købe gode fødevarer. Landmændene er enormt dygtige og arbejdsomme, de fremstiller al den dejlige mad, som vi alle lever af. Hvis ikke de fremstillede maden, ville der godt nok komme gang i køkkenhaverne og altankasserne overalt. Mon det ville være bedre for miljøet, hvis vi hver især skulle avle til eget forbrug. Eller I tror måske, at varerne bliver lavet henne i supermarkedet?

Det var fuldstændig uacceptabelt og en katastrofe at slå alle de mink ihjel. Vi har dermed foræret udlandet en mulighed for at udvide produktionen. Mon det vil give mindre coronamutation? Udenlandske mink smitter måske slet ikke? Når man tager så dum en beslutning, må man i det mindste erstatte det tab, man har påført den det går ud over, og det kan kun gå for langsomt. Landmændene arbejder dygtigt og benhårdt for overhovedet at få overskud på deres bedrift. For nogen lykkes det, men mange bukker under, og mange oparbejder så megen gæld p.g.a. lave fødevarepriser, at salg af deres gård ikke dækker det de skylde, den dag de går på pension. Priserne + tilskuddet dækker ikke omkostningerne ved fremstillingen.

Hvem har så fordelen ved lave priser? Vi bør sige tak til den næste landmand, vi møder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia fik sit første point i 2021 - det overskygger alt

Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce