Annonce
Debat

Debat: Nedskæringer kan blive en katastrofe for dyrevelfærd

Finanslov: Regeringen lægger med deres finanslovsforslag op til voldsomme nedskæringer på dyrevelfærdsområdet. Det er stærkt bekymrende. Og det er svært at se som andet end udtryk for, at dyrevelfærd bare ikke er noget, som regeringen prioriteter.

Hvis regeringens forslag bliver vedtaget, så vil det blandt andet gå særdeles hårdt udover Dyrenes Vagtcentral, som er dem, man kan ringe til på nummeret 1812, hvis man støder på et dyr, der er kommet til skade. Dyrenes Vagtcentral gør et fantastisk stykke arbejde. Nu står de til at blive skåret i støtte fra otte millioner kroner i år til blot to millioner næste år. Det siger sig selv, at så kan de ikke opretholde samme aktivitetsniveau. Der vil være lidende dyr, der ikke får den hjælp, de behøver.

I 2019 blev der afsat 26,4 millioner kroner til dyrevelfærdsområdet. Det er et direkte resultat af, at Dansk Folkeparti på finanslov efter finanslov ved forhandlingsbordet har kæmpet for flere penge til at sikre bedre dyrevelfærd. Tallet inkluderer 7 millioner kroner, som var afsat til indkøb af de meget omtalte cirkuselefanter. I regeringens finanslovsforslag afsættes der kun 4,5 millioner kroner til dyrevelfærdsområdet i 2020. Det er en meget voldsom tilbagegang. Og en meget trist udvikling.

I år er Dansk Folkeparti ikke inviteret med til finanslovsforhandlingerne. Vi har været til et enkelt kaffemøde, men det var ren proforma. Regeringen har ingen interesse haft i at have os med. Så meget for skåltalerne om ”brede aftaler”.

Resultatet heraf er bl.a., at der mangler nogen til at bringe eksempelvis ældres forhold, landdistrikterne og dyrevelfærd ind til forhandlingsbordet. Når DF ikke har mulighed for at gøre det, hvem gør så? Jeg håber selvfølgelig, at nogen af de involverede partier viser, at de tager dyrevelfærd alvorligt og bringer emnet ind i forhandlingerne. Det må tiden vise.

Onsdag havde jeg lejlighed til at rejse spørgsmålet over for den ansvarlige minister Mogens Jensen i Folketingets spørgetid. Det slap han ikke heldigt fra, synes jeg. Det var i hvert fald en minister i defensiven, vi oplevede. Jeg håber, at den oplevelse kan være medvirkende til, at regeringen og dens støttepartier i sidste øjeblik besinder sig og ikke gennemfører den voldsomme nedskæring af dyrevelfærden, som der ellers er lagt op til.

Annonce
Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce