Annonce
Debat

Debat: Nedskæringer kan blive en katastrofe for dyrevelfærd

Annonce

Finanslov: Regeringen lægger med deres finanslovsforslag op til voldsomme nedskæringer på dyrevelfærdsområdet. Det er stærkt bekymrende. Og det er svært at se som andet end udtryk for, at dyrevelfærd bare ikke er noget, som regeringen prioriteter.

Hvis regeringens forslag bliver vedtaget, så vil det blandt andet gå særdeles hårdt udover Dyrenes Vagtcentral, som er dem, man kan ringe til på nummeret 1812, hvis man støder på et dyr, der er kommet til skade. Dyrenes Vagtcentral gør et fantastisk stykke arbejde. Nu står de til at blive skåret i støtte fra otte millioner kroner i år til blot to millioner næste år. Det siger sig selv, at så kan de ikke opretholde samme aktivitetsniveau. Der vil være lidende dyr, der ikke får den hjælp, de behøver.

I 2019 blev der afsat 26,4 millioner kroner til dyrevelfærdsområdet. Det er et direkte resultat af, at Dansk Folkeparti på finanslov efter finanslov ved forhandlingsbordet har kæmpet for flere penge til at sikre bedre dyrevelfærd. Tallet inkluderer 7 millioner kroner, som var afsat til indkøb af de meget omtalte cirkuselefanter. I regeringens finanslovsforslag afsættes der kun 4,5 millioner kroner til dyrevelfærdsområdet i 2020. Det er en meget voldsom tilbagegang. Og en meget trist udvikling.

I år er Dansk Folkeparti ikke inviteret med til finanslovsforhandlingerne. Vi har været til et enkelt kaffemøde, men det var ren proforma. Regeringen har ingen interesse haft i at have os med. Så meget for skåltalerne om ”brede aftaler”.

Resultatet heraf er bl.a., at der mangler nogen til at bringe eksempelvis ældres forhold, landdistrikterne og dyrevelfærd ind til forhandlingsbordet. Når DF ikke har mulighed for at gøre det, hvem gør så? Jeg håber selvfølgelig, at nogen af de involverede partier viser, at de tager dyrevelfærd alvorligt og bringer emnet ind i forhandlingerne. Det må tiden vise.

Onsdag havde jeg lejlighed til at rejse spørgsmålet over for den ansvarlige minister Mogens Jensen i Folketingets spørgetid. Det slap han ikke heldigt fra, synes jeg. Det var i hvert fald en minister i defensiven, vi oplevede. Jeg håber, at den oplevelse kan være medvirkende til, at regeringen og dens støttepartier i sidste øjeblik besinder sig og ikke gennemfører den voldsomme nedskæring af dyrevelfærden, som der ellers er lagt op til.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce