Annonce
Debat

Debat: Ny byggelov tromler vestjyske virksomheder

Annonce

Byggesager: Regeringen indfører 1. januar nye regler for byggetilladelser. Det kan blive en alvorlig stopklods for væksten uden for de store byer.

I dag hjælper kommunerne voksende virksomheder til hurtigst muligt at få en byggetilladelse, så de kan udvide eksisterende bygninger eller flytte til nybyggede lokaler et andet sted. Men fra den 1. januar er det slut, når nye regler på området træder i kraft. Fremover skal virksomheder benytte private certificerede rådgivere til langt de fleste af deres byggeprojekter.

Problemet er, at ikke en eneste rådgiver inden for Vardes kommunegrænse på nuværende tidspunkt er certificeret og klar til at hjælpe vores virksomheder med at udvide. Konsekvensen bliver, at vækstende virksomheder ikke kan få behandlet deres byggesager og derfor ender med at udskyde planer om udvidelse på grund af bureaukrati. Bureaukrati, som den nye lovgivning netop skulle forestille at gøre op med.

Og desværre er der tale om en dobbelt mavepuster. I dag allierer virksomheder sig ofte med lokale rådgivere, der har gjort en forretning ud af at kvalificere og gennemføre byggesager. Den forretning forsvinder også den 1. januar. Det er givetvis ikke et problem i større byer med større rådgivere, men mindre rådgivere i mindre byer kan ikke investere tid og tusindvis af kroner i at blive certificeret til opgaven.

Derfor appellerer jeg igen til regeringen om at justere lovgivningen og tillade frit valg. Frit valg til, om man som virksomhed vil bruge en certificeret rådgiver eller en lokal rådgiver, som fortsat kan lade kommunen stå for den endelige byggesagsbehandling.

Vi bør værne om væksten uden for de store byer og vende tilbage til det, der egentlig var hensigten med lovændringen: At fjerne unødigt bureaukrati og gøre systemet mere smidigt for alle.

Erik Buhl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

Annonce