Annonce
Erhverv

Debat om ny bydel på trafikhavnen: Hvad med at lave boliger for  mennesker med normale indkomster - så de også kan nyde Lillebælt?

Niels Ole Frederiksen. Arkivfoto


Lokaldebat: Middelfart Kommune vil nu også inddrage trafikhavnen som et nyt boligområde. I den nye havnefront skal der være 500 lejligheder i 3-7 etager, og der skal være butikker og cafeer.

Det er da fint, at vi får gang i et nyt byggeri her i Middelfart. Men jeg kan også forstå, at byggeriet skal bestå af ejerlejligheder. Det vil tiltrække gode og solide skatteydere til kommunen, har jeg læst, og det er borgere, der kan spytte i den fælles kommunekasse.

Det er selvfølgelig rart få nogle gode skatteydere til byen. Men der er ikke ret meget vision og nytænkning i det. Det er, hvad alle andre havnefrontsbyer bevidstløst også gør, i det samme lønlige håb at de kan tiltrække gode skatteydere. Det er en ens tankegang landet over.

Hvad med at vi her i Middelfart prøver at gøre det anderledes?

I Middelfart skal der være en visionskonkurrence om den ny havnefront. Mit forslag til denne konkurrence er, at Middelfart Kommune griber den enestående chance vi har, for at gøre noget ingen anden kommune tør gøre med deres havnefront, nemlig at få bygget nogle almennyttige boliger.

Hvis vi gør det, kan Middelfart Kommune sikre, at almindelige mennesker med normale indkomster også kan få en lejlighed, som er til at betale, og hvor denne befolkningsgruppe også kan nyde udsigten udover Lillebælt med deres børn. Hvorfor skal det kun være de velbjergede, der får den mulighed? Jeg er sikker på, at Civica eller en anden boligforening gerne vil deltage i et sådant projekt.


Det er, hvad alle andre havnefrontsbyer bevidstløst også gør, i det samme lønlige håb at de kan tiltrække gode skatteydere. Det er en ens tankegang landet over.

Niels Ole Frederiksen


Det kan da godt være, at man skal have nogle lokale aktører indover, så der også kommer et par ejerlejligheder iblandet de almennyttige boliger, så undgår vi også ghettodannelse af kun rige mennesker, og en ghetto det er ikke noget, vi kan lide at have i Middelfart.

Det vil være godt for alle parter. Butikkerne og restauranter vil nyde godt af den store tilstrømning.

Jeg er overbevist om, at det vil vække opsigt og blive omtalt i samtlige medier i Danmark, at vi var den kommune, der havde modet til at iværksætte dette visionsprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce