Annonce
Debat

Debat: Regeringen ødelægger fornuftige principper med røde pressechefer

Annonce

I betragtning af, hvor meget tid vores statsminister brugte af sin åbningstale på at tale om tillid, så er det bemærkelsesværdigt, så hurtigt hun selv er begyndt at træffe beslutninger, der desværre kun kan være med til at øge mistilliden og afstanden mellem politikerne og folket.

Landets øverste folkevalgte havde end ikke nået at sætte sig til rette i statsministeriet, før hun ansatte ”overspindoktoren” Martin Rossen i et job til en hidtil uset høj løn og med hidtil usete magtbeføjelser. Og lige siden har Mette Frederiksens regering arbejdet stenhårdt på at udvande adskillelsen mellem politisk unævnte rådgivere og neutrale embedsmænd.

Ifølge en undersøgelse fra Berlingske har hele syv ud af ni nyansatte pressechefer i ministerierne nemlig endog meget tætte bånd til Socialdemokratiet.

Det er helt normalt, at ministrenes særlige rådgivere kan være tæt knyttet til ministeren, og det parti han/hun er tilknyttet, og når ministeren skiftes ud, ryger rådgiveren/spindoktoren med badevandet ud. Pressecheferne er til gengæld ikke tvunget til at opsige deres job i ministeriet. Tværtimod vil de ofte fortsætte selv om ministeren ”skifter farve”.

Derfor er det også yderst kritisabelt, at Socialdemokratiet på denne måde rekrutterer pressechefer i egne rækker.

Det skal siges, at den slags ”politiske udnævnelser” ikke udelukkende er et fænomen, som Socialdemokratiet praktiserer. Også den tidligere regering lavede ansættelser, som man kunne kritisere for at være for farvede. Men det er som om, at Socialdemokraterne lige rykker grænsen yderligere et stykke i den forkerte retning.

Hvis det virkelig er en vej, som de forskellige partier ønsker at gå ned af, så vil det være markant bedre at tone rent flag og vedtage, at pressechefer, præcis som det er tilfældet med spindoktorer, forlader deres job i det sekund, deres minister er fortid. Også selv om det vil koste værdifuld viden og vanskelligøre starten for den minister, der skal overtage jobbet.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Annonce