Annonce
Debat

Debat: Samtykke, ja tak!

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF
Annonce

Debat: Danmark skal have en moderne voldtægtslovgivning baseret på samtykke. Da Straffelovrådet i februar kom med deres anbefalinger til en ny samtykkelov, var den store diskussion, om vi skulle have en voldtægtslovgivning baseret på frivillighed eller på samtykke. Siden har selv statsministeren slået fast, at vi skal have en samtykkebaseret lov. Det er vi i SF enige i.

Jeg har, som retsordfører, siden SF’s første forslag på området i 2009 kæmpet for flere rettigheder og bedre lovgivning for voldtægtsofre. En samtykkebaseret lovgivning skal sikre, at kun ja betyder ja til sex, men den kan ikke stå alene.

For en ting er, at vi får ændret på lovgivningen. Det er et godt, første skridt. Men vi skal også have opgraderet efterforskningen, og den modtagelse et offer får, når ofret vil indgive en anmeldelse. For det er simpelthen fatalt, når politiets seneste offertilfredshedsundersøgelse viser, at 47 procent af voldtægtsofrene er utilfredse med politiets håndtering af deres sag. Det duer ikke.

Derfor vil vi i SF arbejde for, at vi – når forhandlingerne om politiets økonomi går i gang efter sommerferien – arbejde for, at vi får en særlig politienhed, der skal håndtere forbrydelser i nære relationer som stalking, psykisk vold, partnervold og voldtægt. Der er brug for skærmede ressourcer og bedre kompetencer på området. Det er faktisk helt vanvittigt, at vi endnu ikke har fået en enhed for netop dette, når nu vi allerede har både bandeenheder, dyreenheder og tungvognsenheder.

En ny samtykkebaseret lovgivning kan ikke stå alene. Hvis den skal virke, skal politiets indsats også bedres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce