Annonce
Læserbrev

Debat: Skaffer jobcentrene arbejde til folk?

Læserbrev: I alle kommuners jobcentre skal de prøve at få ledige, sårbare og syge tilbage til (Buzzword): Arbejdsmarkedet!

Arbejdsmarkedet vil ikke vide af nedslidte mennesker, folk med psykiske problemer eller folk som pga. sygdom har været væk fra det arbejdsmarked, som vi alle skal være medlem af, for at blive betragtet som et gyldigt menneske.

Få arbejdsgivere tør give et menneske en chance for at vedkommende kan bevise sit værd, på trods af at den jobsøgende har mange gode kvalifikationer at byde på i en ansættelse.

Jeg efterlyser, at jobcentrene landet rundt ville og kunne leve op til de mange fine titler: Jobkonsulenter, Jobrådgivere, men de er bare administratorer af regler og love som intet fører til.

Jeg ved ikke, om det er kassetænkning i kommunerne. For så vidt vores egen erfaring financierer A-kassen udbetaling af understøttelse - og så længe en borger kan forsørge sig via understøttelse, så er der absolut ingen grund til fra kommunens side at gøre en indsats for den ledige.

For at gøre en meget lang historie kort: Smed, arbejdet siden han var 16 år, med alt - spjældarbejde, skibsreparationer, svejser på Lindø, skibsassistent, kranfører, reparatør, og svejser på havneprojekter forskellige steder. Dygtig klejnsmed. Nu arbejdsløs (arbejdssøgende), blev opereret for to diskosprolapser og spinal stenose i 2018.

Han sender ansøgning, på ansøgning – på relevante jobs, som han har kvalifikationer til og sagtens kunne bestride, men ingen tør ansætte ham. Ingen tør ansætte en mand med hul i cv'et pga. en lang sygdomsperiode. De stoler ikke på, at han kan udfylde jobbet - og så er det lettere aldrig at give ham en chance.

I jobcentrene er ansat konsulenter - de får løn for at hjælpe arbejdssøgende, at afdække muligheder, og skabe kontakt til mulige arbejdsgivere, men det sker ikke… slet,slet ikke !

Jobcentrene har spillet fallit! Vi betaler alle penge via skatten til et system som ikke fungerer, der er så mange mennesker som bliver ramt af jobcentrenes manglende interesse og kvalifikationer, så det gør helt ondt.

De skulle kontakte arbejdsgiverne, lave gode matchs og hjælpe borgeren til at få et job, det sker bare ikke. Måske skulle de ud af kontorene, få en ordentlig samtale med de mennesker som virkeligt gerne vil have et job, tale med arbejdsgiverne og få nogle gode ansættelser aftalt.

Arbejdsgiverne har så sandelig også et ansvar. Med de regler og vilkår for ansættelse og afskedigelse af medarbejdere vi har i Danmark, så løber arbejdsgiverne en meget lille risiko i forhold til at ansætte folk med et knapt så strømlinet og guldrandet cv. Kom nu i gang!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efter skuddrab i Korskærparken: Politiet har fået flere henvendelser om den sorte scooter

Leder For abonnenter

Covid-19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af Covid-19, også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede, og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig. På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe. Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme. Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra Covid-19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle. Covid-19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine. Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danskere af influenza i sæsonen 2017/2018. For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne. En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet. I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog 10 gange højere, er regnestykket det samme. Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

112

Politiet konkluderer og frigiver billeder: Manden på scooter er drabsmanden

Fredericia For abonnenter

Ikke første gang med visitationszone: Se liste over skudepisoder gennem 10 år i Fredericia

Fredericia

Ægtepar fra Trelde i karantæne efter coronafrygt: Får ingen information

Annonce