Annonce
Debat

Debat: Tanker ved løvfaldstid

Tanker. Vi sidder ved morgenkaffen og ser ud i den smukke efterårshave. Fuglene flokkes om foderbrættet, og i fiskedammen venter de små fisk utålmodigt på mad. Alt ånder fred og idyl, og vi nyder livet. Idyllen brydes, da avisen kommer ind af brevsprækken med dagens nyheder. Klimaændringer, isen smelter, tørke og tyfoner. Diktatorer undertrykker deres egen befolkning for vindings skyld, religiøse afskygninger verden rundt kriges, og flygtningestrømmen tiltager. Hvad er gået galt?

Problemerne for livet på kloden starter, da menneskeaben sprang ned fra træet, og begyndte at gå på to ben og blev den mest invasive art på jorden i lighed med mårhunde og vaskebjørne. Hjernen voksede en smule, men de dyriske instinkter fastholdes, og de indbyrdes stridighed om hvem, der er den stærkeste i gruppen fortsætter. Når stammen vokser, og jagtområdet udvides, opstår stammekrige, og ligesom hos ulven er det tilladt at dræbe fjender for sjov, især hvis de har en anden religion eller kultur. Vi får diktatorer og verdenskrige med våben, der kan udslette jorden.

Den sidste katastrofe for alt liv på jorden begyndte med den tekniske udvikling. Hvad sker der, når alle råstoffer er opbrugt, forureningen vokser og klimaet ændrer sig, samtidig med at befolkningen vokser til to eller tre gange flere end i dag. Hvorfor er der ingen, der gør noget ved overbefolkningen? Bringer fremtiden enden for livet på kloden og for det kloge menneske?

Solen skinner udenfor, jeg tror jeg går en tur i haven.

Kaj Frandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Annonce