Annonce
Debat

Debat: To dildoer, fem timers bingo - er amerikanerne skøre? Er vi?

På nettet kan man læse, at der i North Carolina findes en regel, der forbyder, at man spiller bingo i mere end fem timer. I Tennesee må man ikke fange fisk med lasso. Og i Arizona er det forbudt at eje mere end to dildoer. Haha, tænker man. Hvis det er sandt, er de godt nok skøre de amerikanere.

Men hov. I Danmark har vi en lov, der tvinger ansøgere om statsborgerskab til at trykke hånd med en myndighedsperson. Ikke noget med andre hilseformer – det skal være et håndtryk. For at være sikker på, at det udveksles korrekt, har politikerne endda defineret, hvordan det skal gøres: Uden handske håndflade mod håndflade. Og når udvekslingen er foretaget, skal kommunen indberette til ministeriet, at det hele er foregået efter bogen.

Man skulle tro, at en ny regering hurtigst muligt ville afskaffe så tosset en lov. Men nej, i stedet vil integrationsminister Mattias Tesfaye nu tage rundt i landet for at se på håndtrykkene og indhøste erfaringer.

Han må have tid nok, tænker man, mens man overvejer, hvilken viden ministeren mon får med sig hjem. Måske lærer han, at de bedste håndtryk er faste og gives med tør hånd, hvorimod man godt kan forbyde de fugtige og visne akademikerhåndtryk, der næsten ikke er til at holde ud. Eller også lærer han, at der er grænser for, hvad man skal lovgive om – og at udgangspunktet selvfølgelig må være, at kommuner og nye danskere godt kan finde ud af at holde en fest uden tossede regler og ministeriel indblanding.

Peter Lauritsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce