Annonce
Danmark

Debat: Vi vil hjælpe forbrugerne til mere bæredygtige valg

Annonce

Debat: Debatten om bæredygtige fødevarer har vundet indpas blandt danskerne i de seneste år. I en ny undersøgelse foretaget af konsulenthuset Wilke for Danish Crown i juli 2020 svarer 39% af danskerne, at det er vigtigt for dem at handle bæredygtigt.

Alligevel finder mange danskere det svært at træffe de mere bæredygtige valg, når de står ved køledisken – faktisk er det kun én ud af fem, der synes, at det er nemt at handle bæredygtigt. I Danish Crown mener vi derfor, at det er en af fødevareproducenternes vigtigste opgaver netop nu at hjælpe forbrugerne med at træffe mere bæredygtige valg.

I Danish Crown beskæftiger vi knap 23.000 mennesker, som repræsenterer 80 nationaliteter. Vi står for 3,4 pct. af Danmarks samlede eksport, og vi yder et stort bidrag til dansk økonomi. Når man er en stor aktør, har man et stort ansvar. Et ansvar, vi påtager os med stolthed.

Hvert år leverer Danish Crown fødevarer til milliarder af måltider verden over. Vi mærker et stort ønske blandt forbrugerne efter at leve en mere bæredygtig livsstil, som afspejles i en stigende efterspørgsel efter mere bæredygtige fødevarer. I Danish Crown ønsker vi at støtte forbrugerne i at træffe mere bæredygtige beslutninger.

Derfor har vi netop lanceret et nyt klimabudskab, forbrugerne finder på emballagen til vores grisekød fra klimacertificerede gårde. Budskabet vil være påsat pakkerne med grisekød fra vores klimacertificerede gårde i mere end 90% af de danske dagligvarebutikker, og heraf fremgår det, at kødet kommer fra gårde, der siden 2005 har reduceret klimaaftrykket fra grisekødet med 25% pr. kg., og som fortsat er på en rejse mod at blive endnu mere bæredygtige.

I dag skal forbrugerne navigere i en jungle af informationer om fødevarernes klimaaftryk. Der er forskel på kød og med det nye klimabudskab på emballagen til vores grisekød fra klimacertificerede gårde viser vi, at man ikke kan skære alle grise over én kam. Der er sågar forskel på grise, der, afhængigt af hvor de er vokset op, har forskellige klimaaftryk.

Vores grisekød kan ikke blive klimaneutralt fra den ene dag til den anden. Men vi kan sætte et mål og sikre, at vi hele tiden forbedrer os. Med lanceringen af det nye klimabudskab på emballagen til vores grisekød fra klimacertificerede gårde, bliver det nu nemmere for forbrugerne at følge og støtte landbruget i at blive endnu mere bæredygtigt. Én ting er sikkert, skal vi i mål på vores klimarejse, er vi nødt til at have forbrugerne med.

I dag har vi reduceret klimaaftrykket med 25% pr. kg. grisekød - næste år når vi yderligere procenter, og næste år yderligere igen. Det er vores forpligtigelse over for vores forbrugere – at de nemt og gennemsigtigt kan følge med et skridt ad gangen på Danish Crowns rejse mod klimaneutralitet.

I Danish Crown har vi stor tiltro til, at hvis vi tilbyder forbrugerne et mere bæredygtigt alternativ til konkurrencedygtige priser, så vil de også vælge det. Tallene fra Wilke-undersøgelsen viser, at danskerne efterspørger mere bæredygtige fødevarer, og derfor tror vi på, at der vil blive taget godt imod vores grisekød fra klimacertificerede gårde.

Danish Crown vil være verdens mest bæredygtige producent af kød. Vi vil udfordre industrien, finde løsninger og vise vejen for, at vi i fremtiden kan mætte flere munde med et mindre aftryk på vores planet. Inden 2030 vil vi halvere klimaaftrykket på et kilo grisekød sammenlignet med 2005. I 2050 vil vi have en klimaneutral produktion. Det er en ambitiøs vision, og vi ved, at vi har en lang rejse foran os, før vi er i mål.


Danish Crown vil være verdens mest bæredygtige producent af kød. Vi vil udfordre industrien, finde løsninger og vise vejen for, at vi i fremtiden kan mætte flere munde med et mindre aftryk på vores planet.


Der findes desværre ikke ét klima-quick-fix i fødevare- og landbrugssektoren. Mens andre sektorer kan erstatte sort energi med grøn energi, er landbrugssektoren anderledes: Vi kan ikke sætte grøn strøm til en gris. Vi er derfor nødt til at transformere hele vores værdikæde, som skal gøre den endnu mere bæredygtig og på sigt klimaneutral.

Mange bække små gør den store forskel, og her kommer forbrugerne til at spille en stor rolle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Mand mere end 7000 km fra Fredericia tiltrak sig stor interesse mandag aften: Hvad gør vi med Trump?

Annonce