Annonce
Fredericia

Debut på demokraticontainer

Christian Jørgensen (V) er formand for borger- og demokratiudvalget, som står bag initiativet med demokraticontaineren. Ideen til projektet blev født af et andet medlem af udvalget den radikale Kirsen Vad Knudsen, og sammen klippede de to snoren til containeren. Foto: Søren Gylling
Alle partier var klar i læ af containerne i Kanalbyen, hvor den ene er udnævnt til demokraticontainer. Der blev lagt ud med kvik debat på tre spørgsmål med kort taletid til alle.
Annonce

Fredericia: Det blæste koldt på nordsiden af containerbyggeriet i Kanalbyen, da formand for borger- og demokratiudvalget Christian Jørgensen (V) sammen med den radikale Kirsten Vad Knudsen klippede snoren til den nye demokraticontainer.

- Det skal være stedet, hvor vi kan mødes og tale med dem vi er enige og uenige med. Det skal være en åben politisk cafe, som jeg har glædet mig som et lille barn til, at vi skulle tage i brug, sagde Kirsten Vad.

Æren af ideen til demokraticontaineren tildelte udvalgsformand Christian Jørgensen straks Kirsten Vad, og roste både hende og det udvalg, der har arbejdet for at realisere ideen.

- Det er rigtig godt tænkt, selv om det viste sig ikke at være helt lige til at få lov at etablere det. Det har taget næsten et halvt år, og det kan vi sådan set være godt tilfredse med, for det betyder, at det lige falder sammen med valgkampen, sagde Christian Jørgensen.

Det skal være stedet, hvor vi kan mødes og tale med dem vi er enige og uenige med.

Kirsten Vad Knudsen

Annonce

Buen forbudt

Alle folketingsvalgets lokale kandidater var på plads for at give taletid til den debat, som skulle åbne demokraticontaineren. Niels Martin Vind fra Fredericia Gymnasium havde påtaget sig at holde snor i de mange kandidaters taletid.

- I får et minut hver, og vi lægger ud med at I fortæller, hvorfor I er blevet politikere, sagde Niels Martin Vind og understregede overfor både kandidater og publikum reglen om, at man ikke buer selv om man er uenig.

- Det har jeg også forklaret mine samfundsfagselever, og de har styr på det, så det forventer jeg også her, sagde han.

Og med start fra partibogstav A til Å gik kandidaterne på scenen, selv om klokken samtidigt var gået i slag for, at deres valgplakater måtte ryge i lygtepælene.

- Jeg har fået sat nogle stykker op, men ellers har jeg mange mand i gang, så det går nok, sagde Venstres Tobias Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Fredericia For abonnenter

Brugere og ansatte roser genbrugsordning: Lad bare resten af Danmark kopiere den

Annonce