Annonce
Trekantområdet

Debutanterne skulle lige hvile sig

Helge Bue Hansen fra Givskud er trods sine 71 år for første gang i Lægehuset for at få en influenzavaccination. Han sad derfor i en lille halv time i venteværelset for at se, om der kom allergiske reaktioner. Det gjorde der ikke. Foto: Børge Larsen
Der kan være bivirkninger ved influenzavaccinen. Nogle kan få en allergiske reaktion, men kun den første gang.
Annonce

Give: Er det farligt at blive vaccineret mod influenza eller mod andre ting?

Normalt er der ingen problemer, men der kan hos enkelte patienter opstå allergiske reaktioner, første gang de bliver vaccineret mod influenza.

- Men her i lægehuset er vi fuldt ud i stand til at håndtere sådanne tilfælde. Vi har både personale og udstyr lige ved hånden, siger praktiserende læge Kirsten Vaarst, Lægehuset i Give.

Da den eventuelle allergiske reaktion vil vise sig første gang, man får en influenzavaccination, er det kun gruppen af debuttanter, der bliver bedt om at sætte sig ud i venteværelset i en lille halv time efter vaccinationen.

En af dem er Helge Bue Hansen fra Givskud. Så han var en af de få, der sad i venteværelset i Lægehuset i Give. Ellers var de fleste ude af døren næsten inden de kom inden for.

- Ja, det er første gang jeg prøver det. Men det er ikke fordi, jeg lige er blevet 65 år. Jeg er blevet vaccineret, fordi lægen anbefalede det, siger Helge Bue Hansen.

Han er 71 år og kunne derfor være veteran på influenzavaccinationens område. Indtil i år har han ikke følt, at helbredet krævede vaccinationen.

- Men i år har jeg været indlagt både i Vejle og i Kolding med bylder på lungerne. Det kunne de ikke rigtig gøre noget ved, men lægen anbefalede, at jeg fik influenzavaccinationen, fordi det ellers nemt kunne udvikle sig til lungebetændelse, siger Helge Bue Hansen.

Han er tidligere maskinmester og har blandt andet sejlet som sådan på Østen. Men han tror nu ikke, det er årsagen til helbredsproblemerne.

For hans helbred er ellers i top og der var da heller ikke nogen allergisk reaktion på influenzavaccinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce