Annonce
Fredericia

Defekt på Rådhuspladsen: Gadebelysning skiftet før tid i gågader

To gågader får nyt gadelys før tid som følge af, at lyset på Rådhuspladsen er gået. Udskiftningen er en del af den store renovering af gadelyset i hele kommunen. PR-foto: Fredericia Kommune
Gothersgade og Jyllandsgade springer køen over, når det kommer at få skiftet gadebelysning. Det sker efter, at lyset pludselig er gået på Rådhuspladsen.

Fredericia: Lige nu er udskiftningen af kommunens mange gadelamper i fuld gang. Udskiftningen med LED sker for at spare på energien. Første etape er afsluttet. Her har Bøgeskov, Egeskov, Bredstrup, Herslev, Taulov og Skærbæk fået nyt gadelys, og anden etape er i gang i Snoghøj og Erritsø.

Ifølge planen skal bymidten først have udskiftet lys i 2021. Men på grund af defekte gadelys på Rådhuspladsen sker en del af udskiftningen allerede nu, da det ikke er muligt at reparere dem.

- Det giver god mening at fremrykke en del af udskiftningen i midtbyen, nu hvor lyset på Rådhuspladsen er gået. Det går ikke, at pladsen står mørklagt to år frem, så nu får vi det skiftet og tager i samme ombæring det øvrige af gågaden i Gothersgade og Jyllandsgade. Det vil også understrege arbejdet med at binde Gothersgade sammen og skabe et naturligt forløb ned mod havnen, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro i en pressemeddelelse.

58 procent mindre strøm

I 2016 besluttede byrådet at afsætte 50 millioner kroner til en gennemgribende renovering af kommunens gadelys. I alt bliver 12.000 lamper skiftet til og med 2021.

- På sigt bliver det en rigtig god investering for Fredericia Kommune. Vi kommer til at kunne bruge 58 procent mindre strøm på at lyse kommunen op, siger næstformand i Miljø- og Teknikudvalget John Nyborg.

Det forventes, at anden etape af udskiftningen bliver færdiggjort i år. Tredje etape går i gang i 2020, hvor det er lamperne i Fredericia Vest, der står for tur. Sidste og fjerde etape forventes gennemført i 2021 med Fredericia Øst og resten af midtbyen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce