x
Annonce
Fredericia

Del af forening i Haderslev: Hockeyklub kunne ikke nå til enighed med kommunen

Parahockey Fredericia har valgt at høre under Haderslev Handicap Idræt. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Parahockey Fredericia var i dialog med Fredericia Kommune og foreningen G94 om at høre under sidstnævnte. Det endte dog uden et samarbejde.

Fredericia: Parahockey Fredericia må siges at være en mindre størrelse. Der er dog akkurat nok til et hold for henholdvis børn og unge, hvilket som minimum kræver fem spillere. De få medlemmer betyder også, at klubben ikke har valgt at danne sin egen forening. Men i stedet for at høre under en forening i Fredericia har den valgt at høre under foreningen Haderslev Handicap Idræt.

Fredericia Kommune var ellers med i opstarten, da klubben for børn og unge med autisme og ADHD tilbage i september blev startet op. Men ifølge Tina Jensen, der har stiftet hockeyklubben, delte kommunen ikke samme visioner som klubben, og derfor valgte klubben at komme under idrætsforeningen i Haderslev.

- Jeg har tidligere fået at vide, at vi kunne høre under andre foreninger her i kommunen, men at vi skulle have alle børn og unge indover. Det er netop det, vi ikke kan - så kan vi ligeså godt lukke ned. Meningen med klubben er, at vores børn og unge kan få nogle gode oplevelser sammen med nogle ligesom dem selv, og at de kan hjælpe hinanden, siger Tina Jensen.

Annonce
Kristoffer Riddersholm (i billedet) er åben over for, at Parahockey Fredericia kan høre under en lokal forening. I dag hører klubben under Haderslev Handicap Idræt. Arkivfoto: Klaus Madsen

Del af målgruppen

Udlægningen, om at hockeyklubben skulle være for alle, kan Kristoffer Riddersholm, idrætskonsulent i Fredericia Kommune, dog ikke kende. Han nævner, at kommunen i samarbejde med G94 tilbød, at Parahockey Fredericia kunne høre under den etablerede forening, der også har hold for børn og unge med særlige behov.

Hos G94 er bestyrelsesformand Gitte Bendixen uenig i, at tilbuddet lød på, at alle børn og unge kunne blive en del af hockeyholdet. Dog var der snak om, at foreningen kunne tilføre flere medlemmer til holdet i den indledende snak, det blev til.

- Målgruppen (børn med særlige behov, red.) er i forvejen en del af G94, og det kunne godt være at nogle af dem, havde lyst til at blive en del af hockeyholdet. Men det skulle ikke være for alle, og vi havde ikke et ønske om, at det skulle blive et stort hold, siger Gitte Bendixen og tilføjer, at hun som uddannet skolelærer selv har arbejdet på en autismeafdeling.

- Så jeg kender godt til de udfordringer, de kæmper med, siger hun.

Ingen sure miner

Ingen af de involverede parter udtrykker, at de er sure på hinanden, efter at de ikke nåede til enighed.

Ifølge Tina Jensen er hockeyklubben kommet godt videre, efter at den har afbrudt samarbejdet med kommunen og i stedet hører under Haderslev Handicap Idræt, der blandt andet har været behjælpelige med hockeystave og mål.

Skulle det ske, at Parahockey Fredericia igen vil overveje at høre under en fredericiansk forening, står idrætskonsulent Kristoffer Riddersholm klar til at tage en snak om mulighederne. Og hos G94 ønsker Gitte Bendixen hockeyholdet held og lykke med fremtiden.

- Jeg er glad for, at de (Parahockey Fredericia, red.) er kommet op at køre. Om det er under os eller i Haderslev, er underordnet. Det vigtigste er, at børnene får en god oplevelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Kultur

Lyt med: Fredericianer har lavet sang om savn i corona-tid

Annonce